Mainos

Venäjältä tulvii avunpyyntöjä Suomeen

Venäjältä tulvii avunpyyntöjä Suomeen. Apua ovat tähän mennessä pyytäneet Murmanskin, Svetogorskin, Viipurin ja Kostamuksen kaupungit.

Svetogorsk ja Viipuri pyytävät eteläkarjalaisilta rajanaapureiltaan apua talousvaikeuksiinsa. Apulaiskaupunginjohtaja Tatjana Kostarjevan mukaan Svetogorskissa ei nähdä nälkää, mutta Imatralta odotetaan apua vanhuksille ja lapsiperheille sekä sairaalan lääkepulaan.
-Lääkevarasto riittää enää viikoksi, Kostarjeva kertoi.

Avuntarvetta käsitellään Imatran kaupunginhallituksessa ensi maanantaina. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pentti Komi arvioi, että kaupunki tulee kanavoimaan mahdollisen apunsa eri järjestöjen, kuten Punaisen Ristin ja Suomi-Venäjä-seuran kautta.

Viipurin kaupunki on pyytänyt yhteistoimintakumppaniltaan Lappeenrannalta ensisijaisesti lääkeapua. Sosiaalijohtaja Juha Metso kertoi, että asia selvitetään ja apua pyritää välittämään mahdollisuuksien mukaan.

Kostamuslaiset keskustelivat avusta Kuhmossa

Kostamuksen kaupunginjohtajan lähettämä valtuuskunta keskusteli tänään Kuhmossa humanitaarisen avun saamisesta. Yrittäjistä ja virkamiehistä koostuvan delegaation otti puoliltapäivin vastaan Kuhmon kaupunginjohtaja Markku Kauppinen. Neuvotteluissa keskusteltiin mm. elintarvikekaupasta.

Kostamuksessa on tarvetta esimerkiksi sairaaloissa äidinmaidon vastikkeelle ja lääkkeille. Myös eläkeläisten elintarviketilanne on verrattain huono. Kuhmon kaupunki aloittaa humanitaarisen avun välittämisen tiistaina. Yhteistyöhön tulee mukaan mm. seurakunta, monia yhteisöjä sekä yrityksiä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.