Mainos

Venäjältä ehdotus Kosovon rauhanturvaamisessa

Venäjän sotilasjohto on antanut Yhdysvaltain edustajille ehdotuksen, joka käsittelee Venäjän roolia Kosovon rauhanturvaoperaatiossa. Sotilasjohtaja, kenraali Leonid Ivashov sanoo, että Venäjä odottaa Yhdysvalloilta vastausta ehdotukseen ylihuomiseen mennessä.

-Keskustelimme lyhyesti amerikkalaisen vastapuolemme kanssa. Olemme antaneet heille tarjouksemme ja odotamme siihen vastausta ylihuomenna, sanoi Ivashov, joka johtaa kansainvälistä yhteistyötä Venäjän puolustusministeriössä.
Venäjän ja Yhdysvaltain välisissä neuvotteluissa on ollut erimielisyyttä Venäjän vaatimuksesta saada oma valvontavyöhyke Kosovoon sekä siitä, että Venäjä kieltäytyy alistamasta rauhanturvajoukkojaan Naton käskyvaltaan.

Talbott: Venäjälle vastuuta Kosovossa

Neuvottelut Kosovon rahanturvaoperaatiosta jatkuvat tänään myös ministeritasolla. Yhdysvaltain varaulkoministerin Strobe Talbottin mukaan Kosovoa tai rauhanturvaoperaatioiden ylintä komentoa ei voida jakaa, mutta Talbott sanoi, että venäläisillä rauhanturvajoukoilla voisi olla joillakin Kosovon alueilla "ilmeistä ja silminnähtävää vastuuta". Talbott sanoi myös venäläisvirkamiesten luvanneen hänelle, ettei Venäjä aio lähettää lisää rauhanturvajoukkoja Kosovoon ennen kuin siitä on sovittu länsimaiden kanssa.

USA ja Venäjä lähellä sopua

Ulkoministerien tapaaminen on päättynyt tältä erää Moskovassa. Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Srobe Talbott kertoo olevansa tyytyväinen käytyihin neuvotteluihin ja uskoo, että maiden väliseen kiistaan on löytymässä ratkaisua. Yhdysvaltain lähetystön mukaan Strobe Talbottin on määrä lähteä Moskovasta tänään. Hänen odotetaan pysähtyvän Naton päämajassa Brysselissä ennen paluuta Washingtoniin.

Clintonilla ja Jeltsinillä "rakentava" puhelinkeskustelu

Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit Bill Clinton ja Boris Jeltsin kävivät tänään tunnin mittaisen "rakentavan" keskustelun Kosovon tilanteesta ja Venäjän roolista kansainvälisissä Kfor-joukoissa, kertoi Valkoisen talon tiedottaja Michael Hammer. Presidentit sopivat, että venäläisjoukkoja koskevat avoimet kysymykset selvitetään Venäjän ja Naton sotilasedustajien tapaamisessa. Clintonin ja Jeltsinin on määrä keskustella puhelimessa jälleen huomenna.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.