Mainos

Venäjälle uusi siirtolaisvastainen puolue

Venäjälle on perustettu uusi puolue, joka muun muassa haluaa rajoittaa siirtolaisuutta kovalla kädellä.

Suuri Venäjä -puolue haluaa nousta Venäjän parlamenttiin

Suuri Venäjä -niminen puolue perustettiin viikonloppuna, ja se aikoo nousta Venäjän parlamenttiin joulukuun vaaleissa.Puolueen perustajajäseniin kuuluu kansanedustaja Dmitri Rogozin, joka vielä viime vuonna johti kansallismielistä Rodina-puoluetta. Rogozinin mukaan uusi puolue on voimakkaasti patrioottinen ja haluaa rajoittaa siirtolaisuutta.

-Haluamme maahan siirtolaisia, mutta sellaisia siirtolaisia, jotka ovat ammattitaitoisia ja sopeutuvat maahan helpommin. Ja totta kai vastustamme laitonta siirtolaisuutta, Rogozin sanoi uutistoimisto Reutersille.

Rogozinin Rodina-puolue herätti kaksi vuotta sitten laajaa huomiota Moskovan paikallisvaaleissa, kun se käytti kampanjassaan videota, jossa tummaihoiset siirtolaiset roskasivat puistoa ja pilkkasivat valkoihoista naista. Video loppui lauseeseen "Siivotaan kaupunki roskasta".

Rodina joutui jäämään pois vaaleista sen jälkeen, kun oikeus oli tuominnut sen rotuvihan lietsomisesta. Samalla Rogozin häädettiin puolueen johdosta. Rogozinin mukaan Venäjän johto halusi hänet sivuun politiikasta, koska hänen kasvava suosionsa muodosti Kremlille uhan.

Viime kuun lopussa Dmitri Rogozin kohautti jälleen toteamalla, että Venäjän pitäisi julistaa sota Viroa vastaan virolaisten siirrettyä kiistellyn sotilaspatsaan Tallinnan keskustasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.