Venäjälle siirtyvältä ruotsalaispuolustajalta hämmentävä ulostulo KHL-diilistään – "Allekirjoitin sopimuksen näyttääkseni mihin pystyn"

Ruotsalaiskaksikko Adam Reideborn, 30,  ja Fredrik Claesson, 29, jatkaa KHL-seura Moskovan TsSKA:ssa. He perustelivat päätöstään venäläisliigan verkkosivuilla.

Venäjän hyökkäyssodan alettua valtaosa niin suomalaisista, kuin muistakin länsimaisista pelaajista purki sopimuksensa KHL:ään.

Poikkeuksia on alkanut ilmestyä kuitenkin julkisuuteen hiljalleen. Suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen palasi Venäjälle Traktor Tseljabinskin harjoituksiin. Ruotsalaislaituri Jakob Lilja puolestaan kertoi KHL-uransa jatkuvan, koska hänellä ei ole varaa purkaa sopimustaan.

Nyt kaksi TsSkA Moskovassa jatkavaa ruotsalaista on perustellut valintaansa KHL:n verkkosivuilla.

Maalivahti Adam Reideborn aloittaa toisen kautensa moskovalaisseurassa. Puolustaja Fredrik Claesson puolestaan siirtyy seuraan Tampa Bayn NHL-organisaatiosta.

Kaksikko on aikaisemmin johdonmukaisesti kieltäytynyt kommentoimasta päätöstään. Nyt he rikkovat hiljaisuuden. Claesson perustelee TsSKA-sopimustaan näyttöpaikkana.

– Viime aikoina olen saanut yhä vähemmän jääaikaa. Allekirjoitin sopimuksen Moskovaan näyttääkseni, mihin pystyn pelaajana. Päätös ei ollut poliittiisesti helppo. Ystäväni ja perheeni tukevat minua, mutta ymmärrän, että monet ulkopuoliset ovat yllättyneitä, Claesson kertoi KHL:n verkkosivuilla.

Seurassa jatkavan Reidebornin huhuttiin palaavan kotimaahansa Djurgårdeniin. Niin ei kuitenkaan käynyt, ja maalivahti jatkaa Venäjällä. Ruotsin olympiajoukkueeseen Pekingin kisoissa kuulunut Reideborn tiedostaa, että ovet Tre Kronoriin todennäköisesti sulkeutuvat.

– Voi olla, etten pelaa maajoukkueessa. En tunne mitään paineita liiton taholta. Olen valmis uuteen kauteen täällä, Reideborn sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat