Ruotsalaispuolustajalta avointa Venäjä-hekumointia – toimittaja kiehahti: "Voisi kysyä ihmisiltä Ukrainassa"

Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen KHL:ään siirtynyt ruotsalaispuolustaja Fredrik Claesson nauttii elämästään maan armeijan urheiluseuran joukkueessa. Puheet herättävät tunteita Ruotsissa. 

Puolustaja voitti päättyneellä kaudella maan mestaruuden Moskovan TsSKAn riveissä. Hän teki sopimuksen seuraan viime kesänä ja jatkoi sitä joulun tienoilla aina kevääseen 2025 saakka.

Nyt Claesson ylistää oltaviaan venäläisseuran kotisivuilla.

– Täällä on ihanaa. Minä ja perheeni rakastamme kaikkea. Joukkuekaverini ovat hyviä, Claesson hehkuttaa. 

Ruotsalainen kertoo myös, että halusi sarjaan jo neljä vuotta ennen kuin sopimus toteutui. Päätös Venäjälle siirtymisestä ei ollut hänelle omien sanojensa mukaan vaikea. 

Entisen NHL-pelaajan puheet tyrmättiin sosiaalisessa mediassa. Claessonilta vaaditaan jopa Ruotsin kansalaisuuden eväämistä. 

Ruotsalaislehti Expressenin toimittaja Magnus Nyström kiehahti asiasta Twitterissä. Nyströmin mielestä Claessonin puheet pelaavat Venäjän presidentin Vladimir Putinin pussiin.

– Tällaiset lausunnot ovat poliittinen voitto Putinille. Poliittinen voitto diktaattorille! Ehkä Fredrik voisi kysyä ihmisiltä Ukrainassa, mitä he ajattelevat? Ajattelevatkohan he, että se on ihanaa? Nyström kritisoi twiitissään

KHL:ssä ruotsalaisia nähtiin viime kaudella vielä seitsemän. Claessonin joukkueessa pelasi maalivahti Adam Reideborn, joka siirtyy ensi kaudeksi Sveitsiin. Myös Lukosta tuttu puolustaja Robin Press kiekkoili viime kaudella edelleen idässä. Pressillä on sopimus myös ensi kaudesta. 

Ruotsissa KHL:ssä edelleen pelaavien kiekkoilijoiden ratkaisuun suhtaudutaan erittäin kriittisesti. Esimerkiksi maajoukkueeseen ei ole toistaiseksi asiaa. Linja on sama kuin Suomessa. 

Myös maan sisäisissä sarjoissa on nähtävissä edelleen kiristyvää suhtautumista ja toimenpiteitä kaikkiin KHL:ssä 24.2.2022 jälkeen pelanneisiin jääkiekkoilijoihin. SHL:stä sarjaporrasta alemmaksi pudonnut Brynäs käsittelee ensi viikolla hallituksen kokouksessaan esitystä, joka toteutuessaan sulkisi tällaisilta pelaajilta ovet seuraan lopullisesti. 

Lue myös:

    Uusimmat