Kovaa SM-liigajälkeä tehnyt tähti antoi selityksen, miksi meni Venäjälle – miehellä on kivaa

Lukossa jääkiekon SM-liigaa kausilla 2019–21 pelannut ruotsalaispuolustaja Robin Press jatkaa toista kauttaan Venäjällä KHL-seura Severstal Tsherepovetsissa. Tähtipakki on nyt selitellyt venäläismedialle ratkaisuaan.

Valtaosa ruotsalaispelaajistakin päätti jättää KHL:n Venäjän käydessä brutaalia hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan. Press valitsi kuitenkin toisin.

– Nautin KHL:ssä pelaamisesta viime kaudella ja ajattelin, että sarjassa pelaaminen on hyvä mahdollisuus minulle. Tunnen oloni hyvin mukavaksi Severstalissa. Siksi päätin jäädä pelaamaan tänne, Press sanoi RB Sportille.

Press tienaa KHL:stä varmasti paljon rahaa, mutta 27-vuotiaalle ruotsalaiselle olisi taatusti ollut ottajia muissakin laadukkaissa kiekkosarjoissa. Ratkaisua mennä pelaamaan Venäjälle voi pitää maan käydessä sotaa kyseenalaisena.

Ei asiaa maajoukkueeseen

Tuomittavana Pressin ratkaisua pidetään myös Ruotsissa, jossa sikäläinen jääkiekkoliitto päätti muun muassa Suomen tavoin, ettei KHL-pelaajilla ole asiaa maajoukkueeseen. Maansa kiekkoliiton linjaukseen Pressillä oli lyhyt vastaus.

– On ilmennyt, etten saa edustaa Ruotsin maajoukkuetta. En voi kommentoida enempää.

Press pelasi viime huhtikuussa uransa ensimmäiset kaksi A-maaottelua Ruotsin paidassa.

Press voitti kaudella 2020–21 SM-liigan puolustajien piste- ja maalipörssin tehoilla 17+31=48. Hän toimi tuolla kaudella Rauman Lukon varakapteenina.

Lue myös:

    Uusimmat