Ruotsalaisvahti halusi jäädä Moskovaan – vain "ylivoimainen este" pakotti jättämään KHL:n

Ruotsalaisvahti Adam Reideborn pelasi päättyneellä kaudella edelleen KHL:ssä. Hän vaihtaa Sveitsin liigaan, mutta oli lähellä jatkaa Venäjällä, ainakin seurapomon mukaan.

Reideborn, 31, torjui Moskovan TsSKA:n maalilla seuran mestariksi. Hän kommentoi heti sesongin päätyttyä, että on valmis jatkamaan Venäjän armeijan urheiluseurana tunnetussa joukkueessa.

Reideborn päätti kuitenkin lopulta toisin. Hän siirtyy ensi kaudeksi Sveitsin Berniin. TsSKA-pomon mukaan jatko venäläisseurassa vesittyi ulkoisten tekijöiden vuoksi.

– Tuli ylivoimainen este, TsSKA:n toimitusjohtaja Igor Esmantovits kommentoi Championatissa.

Esmantovitsin mukaan Reidebornin kanssa oli sovittu jatkosopimuksesta, mutta KHL:n sääntömuutokset pakottivat päästämään Tre Kronorissakin esiintyneen maalivahdin lähtemään. Sarjan kaksoiskansalaisuutta koskevat säännöt laitetaan uusiksi.

TsKA:n ulkomaalaiskiintiö on ensi kautta koskien täynnä. Seurassa pelaa tulevalla sesongilla ruotsalainen Fredrik Claesson, sekä muutama Kanadan passilla varustettu vahvistus. 

– Tämä oli ainoa syy, miksi päästimme hänet vapaaksi, Esmantovits jatkoi. 

Reidebornia ja Claessonia arvosteltiin Ruotsissa kovin sanoin, kun kaksikko päätti jatkaa päättyneellä kaudella Moskovassa Venäjän hyökkäyssodasta huolimatta. 

Kaikkiaan ruotsalaisia kiekkoili KHL:ssä tällä kaudella seitsemän. Suomalaispelaajista ainoana Venäjällä jatkoi Teemu Pulkkinen, joka jättää Traktorin joukkueen. Pulkkisen tuleva osoite ei ole tiedossa. 

Lue myös:

    Uusimmat