Mainos

Venäjällä pulaa euroista

Suosio on niin suuri, etteivät kaikki halukkaat ole voineet ostaa uusia seteleitä. Eurot ovat loppuneet useimpien pankkien kassaholveista ja uusia saadaan hyvin hitaasti.

Venäjällä oman valuutan ruplan arvostus on niin matala, että lähes kaikki yrityksistä tavallisiin kansalaisiin asti haluavat pitää ainakin osan varoistaan ulkomaan valuuttana. Dollari on edelleen suosituin, mutta venäläiset luottavat myös euroon.

Venäjän pankeille suurimman osan ulkomaan valuutasta hankkivan MDM-pankin edustaja Vasili Zabloski kertoi The Moscow Times -lehdelle, että pankki hankki vuoden alussa 20 miljoonaa euroa ja ne on jaettu asiakkaille.

-Me hankimme kuusi miljoonaa euroa, kertoi puolestaan suuren Alfa-pankin edustaja Oleg Tshibisov.

Hän kertoi rahojen vaihtaneen nopeasti omistajaa.

Euroja voi Venäjällä ostaa varmimmin valtion omistamasta säästöpankista. Useimmissa pienissä rahanvaihtopisteissä niitä ei myydä. Eurojen runsaampi tulo Venäjän markkinoille kestää vielä jonkin aikaa, sillä uutta rahaa ostetaan euromaiden kansallisilla valuutoilla, etupäässä Saksan markoilla. Venäläisten hallussa olevia D-markkoja ei ole kuitenkaan onnistuttu vielä keräämään pankkeihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.