Mainos

Venäjällä kansallinen surupäivä lentoturman vuoksi

Venäjälle on julistettu täksi päiväksi maansuru Ukrainassa 170 uhria vaatineen lentoturman vuoksi. Suomen ulkoministeriö vahvistaa, että lentokoneen matkustajaluettelossa oli Suomen ja Venäjän kaksoiskansalainen.

Venäläinen matkustajakone putosi Ukrainassa 22.8.

Venäjällä vietetään kansallista surupäivää tiistaisen lentoturman uhrien muistoksi. Kaikki matkustajat ja miehistö kuolivat, kun Anapasta Etelä-Venäjältä Pietariin matkalla ollut kone putosi lähellä Donetskin kaupunkia Ukrainassa. Koneessa oli 160 matkustajaa ja 10 miehistön jäsentä. Suurin osa uhreista oli ollut viettämässä kesälomaa Mustallamerellä.

Suomen ulkoministeriö vahvistaa, että lentokoneen matkustajaluettelossa oli Suomen ja Venäjän kaksoiskansalainen.Ministeriön mukaan vielä ei tiedetä täysin varmasti, oliko mies mukana koneessa, koska uhreja ei ole tunnistettu.

Pulkovo-lentoyhtiö kertoi, että koneessa oli lisäksi neljä muuta ulkomaalaista, joilla kaikilla oli myös Venäjän kansalaisuus. Heistä kaksi oli saksalaisia, yksi ranskalainen ja yksi hollantilainen.

Venäjän hätätilaministeriö ilmoitti, että onnettomuuspaikalta on löydetty 171 ruumista. Lentoyhtiö taas sanoi, että koneessa oli 10 hengen miehistö ja 160 matkustajaa eli yhteensä 170 henkeä.

Turman syyksi epäillään huonoa säätä, salamaniskua ja inhimillistä virhettä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.