Mainos

Venäjä tulitti tshetsheenejä Pohjois-Kaukasuksella

Venäjän sisäministeriön joukot ovat tulittaneet tshetshenialaisia ampujia viime yönä Dagestanin raja-asemalla Pohjois-Kaukasuksella, kertoo uutistoimisto Itar-Tass.

Itar-Tassin mukaan tshetsheeniampujat olivat avanneet tulen venäläisjoukkoja kohti kahdesti. Kukaan ei loukkaantunut taisteluissa.
Venäjän sisäministeri Vladimir Rushailo määräsi eilen venäläiset sotilaat suorittamaan "ehkäiseviä" sotilasiskuja Tshetsheniaa vastaan. Rushailo sanoi venäläisiskujen olevan vastaus toistuviin Venäjä raja-asemia ja tarkastuspisteitä vastaan kohdistettuihin hyökkäyksiin.

Sisäministeri kuitenkin tähdensi, että iskut ovat paikallisia ja että kyseessä eivät ole strategiset iskut Tshetshenian alueelle. Operaatioon on varattu 17 000 sotilasta, joista 10 000 sijoitetaan Tshetshenian hallinnolliselle rajalle.
Venäjän joukot taistelivat Tshetshenian itsenäisyystaistelijoita vastaan verisen sodan 1994-1996 Tshetshenian yksipuolisen itsenäisyysjulistuksen jälkeen. Konflikti päättyi ilman, että Tshetshenian asemasta päästiin sopimukseen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.