Mainos

Venäjä tarjosi vaalitarkkailulle viikon lisäaikaa

Venäjä tarjoaa sovintoehdotuksen Ety-järjestön alaiselle Odihr-vaalitarkkailuorganisaatiolle.

Venäjän keskusvaalilautakunnan lausunnon mukaan järjestön vaalitarkkailijat voisivat saapua maahan jo 20. helmikuuta eli viikkoa aiemmin kuin Venäjä linjasi ensin. Alkuperäinen aikataulu olisi sallinut vaalitarkkailun vain kolmen päivän ajan ennen vaaleja.

Myös tarkkailijoiden määrää voitaisiin lisätä seitsemästäkymmenestä 75:een

- Tässä on ollut vaikeutena se, että Odihr lähetti neuvotteluihin henkilöitä, jotka eivät itse asiassa päätä tästä asiasta, ja siksi on jatkuvasti oltava yhteydessä Varsovaan (Odihrin päämajaan), kuvaili keskusvaalilautakunnan jäsen Igor Borisov uutistoimisto RBS:lle.

Odihrin johtaja Christian Strohal ei ole voinut henkilökohtaisesti osallistua Moskovan-neuvotteluihin, sillä hän on ollut tarkkailemassa Serbian vaaleja.

Odihr aikoo antaa vastauksensa ehdotukseen vuorokauden sisällä.

- Valmistelemme virallista vastausta keskusvaalilautakunnalle ja kommentoimme asiaa kunhan osapuolet ehtivät tutustua vastauksiin, kertoi järjestön tiedottaja Curtis Budden.

- Emme halua antaa vastaustamme keskusvaalilautakunnalle median kautta, hän lisäsi.

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Vladimir Tshurov aloitti maanantaina neuvottelut Moskovaan saapuneiden Odihrin vaalitarkkailujohtajan Gerald Mitchellin sekä Venäjä-neuvonantajan Matts Lindbergin kanssa. Myös Suomen ulkoministeri Ilkka Kanerva on ollut asiasta yhteydessä Venäjän ulkoministeriin Sergei Lavroviin.

Ennen Venäjän tuoreinta ehdotusta järjestö on ilmoittanut, että tiukkojen rajoitusten vuoksi vaalitarkkailua on mahdotonta järjestää. Viime joulukuun duuman vaaleissa järjestö jätti vaalitarkkailuhankkeen toteuttamatta samasta syystä.

(MTV3-Reuters-ItarTass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.