Mainos

Venäjä sanoo kunnioittavansa itäukrainalaisten tahtoa

Venäjä sanoo kunnioittavansa itäukrainalaisten tahtoa, jonka he ovat ilmaisseet eilisissä äänestyksissä Donetskissa ja Luhanskissa.

Kreml sanoo luottavansa siihen, että tulos pannaan toimeen neuvottelemalla eikä väkivaltaa käytetä. Keskustelujen osapuolina olisivat Ukrainan hallituksen, Donetskin ja Luhanskin edustajat.

Ukraina ja länsi ovat tuominneet äänestykset. Ukrainan presidentti Oleksandr Turtshynov suomi äänestyksiä propagandaksi, jolla peitellään murhia, sieppauksia, väkivaltaa ja muita vakavia rikoksia.

Paikalla olleet toimittajat ovat kertoneet sekavista järjestelyistä. He ovat raportoineet, etteivät äänestykset täyttäneet länsimaisia normeja.

Separatistien mukaan Donetskin alueella 89 prosenttia äänestäjistä kannatti alueen itsenäistymistä. Lopullinen tulos oli alun perin määrä vahvistaa tänään iltapäivällä. Paikallisen vaalikomission johtaja Roman Ljagin on kuitenkin sanonut uutistoimisto Interfaxille, että tuloksen selviäminen saattaa lykkääntyä alueen levottoman tilanteen vuoksi.

Luhanskin alueelta odotetaan tuloksia iltapäivällä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.