Mainos

Venäjä lopetti Viipurin tonttikäräjät alkuunsa

Venäjän tuomiostuimen päätöksen mukaan suomalaisilla ei ole omistusoikeutta jatkosodan jälkeen Neuvostoliitolle pakkoluovutettujen alueiden tontteihin tai kiinteistöihin.

Oikeustaistelu Viipurin vanhasta suomalaistontista on loppunut heti alkuunsa. Valmistelevan istunnon sijasta suomalaiset saivat eteensä lopullisen päätöksen.

- Yllättäen kävi nyt niin, että kaikki meidän vaatimuksemme hylättiin. Se oli töykeä päätös.Tuomari totesi, ettei tonttiaan peräävä suomalaismies ole perinyt omaisuutta, vaan että tontti oli jo huhtikuussa vuonna 1941 silloisen Neuvostoliiton omistuksessa, kertoi oikeudenkäynnin vireillepanija asianajaja Kari Silvennoinen.

Tonttijupakassa suomalaismies vaatii takaisin tonttia, jonka hänen isänsä omisti ennen talvisodan syttymistä. Silvennoisen mukaan tarkoituksena on saada suomalainen merkityksi tontin omistajaksi virallisiin papereihin. Nykyään tontilla on leikkipuisto.

Silvennoisen mielestä omistusoikeus on pysynyt suomalaisilla, eikä rajan siirto vaikuta asiaan. Hän aikoo viedä jutun nyt Leningradin alueen toisen asteen tuomioistuimeen eli paikalliseen hovioikeuteen.

- Saa nähdä, saisimmeko me siellä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä. Harkittavaksi jää myös, viemmekö me asian nyt heti Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Tonttikäräjöinti sai uuden käänteen viime viikolla, kun juttua pariin kertaan käsitellyt tuomari Ljudmila Savukoski vaihdettiin yllättäen tuomari Gennadi Smirnoviin. Samalla jutun valmistelu aloitettiin kokonaan alusta.

Silvennoisen mukaan Savukosken aikana oikeudessa esitettiin paljon todisteita ja todistajia. Tänään Smirnov ei kuitenkaan antanut esittää ensimmäistäkään todistetta.

Silvennoisen mielestä tuomarivaihdos liittyi lähestyviin Venäjän vaaleihin. - Tämmöinen käsky tuli varmasti Moskovasta. Asia on saanut liian suuren huomion Venäjällä, hän uskoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.