Mainos

Venäjä lopettaisi palestiinalaisten vastaiset talouspakotteet

Länsimaat lopettivat avun palerstiinalaisille, kun Hamas voitti vaalit. Venäjä pitää äärijärjestöjen yhteishallitusta hyvänä merkkinä.

Venäjä tukee palestiinalaishallinnon vastaisten talouspakotteiden lopettamista. Ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi Venäjän tukevan talouspakotteiden purkamista tavattuaan Moskovassa vierailleen Hamas-liikkeen poliittisen johtajan Khalid Mashaalin.

Länsimaat jäädyttivät avun palestiinalaishallinnolle sen jälkeen kun Hamas muodosti hallituksen voitettuaan vaalit viime vuoden tammikuussa.

Lavrovin mukaan talouspakotteet on syytä purkaa Hamasin ja sitä vastustaneen Fatah-järjestön päästyä sopuun yhteisen enemmistöhallituksen luomisesta Mekassa aiemmin tässä kuussa käydyissä neuvotteluissa. Lavrovin mukaan kansainvälisen yhteisön on tuettava Mekan neuvotteluiden saavutuksia.

Mashaal kiitteli Venäjän Lähi-idän-politiikan rohkeita askelia. Päinvastoin kuin länsimaat, Venäjä on pitänyt yhteyttä palestiinalaishallintoon myös Hamasin vaalivoiton jälkeen. Venäjä on halunnut toimia siltana Hamasin ja länsimaiden välillä, Mashaal sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.