Venäjä-kytkös sulki suomalaistähden maajoukkueesta – urheilupomo välitti yhden ohjeen: "Sen enempää emme lähde neuvomaan"

Suomen lentopallotähti Lauri Kerminen on hyllytetty toistaiseksi maajoukkueesta. Lentopalloliiton puheenjohtaja Lauri Innan mukaan ratkaisu sai alkunsa päävalmentaja Joel Banksin pyynnöstä, kun mahdollisuus Kermisen uran jatkumisesta Venäjällä nousi esille.

Inna kertoo, että 29-vuotiaan sulkeminen maajoukkueen ulkopuolelle oli "ainoa oikea vaihtoehto tässä maailmantilanteessa".

– Banks pyysi vahvistusta liitolta ja nyt tällainen linjaus on tehty. Siihen ei liity mitään dramatiikkaa. Hallitus oli tästä hyvin yksimielinen. Lauri on huippupelaaja, eikä kyseessä ole mitään henkilökohtaista, Inna kertoo MTV Urheilulle.

Innan mukaan liitto haluaa pitää pelaajien urapolut seuratasolla ja ratkaisut maajoukkueessa erillään. Maajoukkuehyllytyksen tarkoituksena ei siis ole esimerkiksi tässä tapauksessa painostaa Kermistä valitsemaan seuraa Venäjän ulkopuolelta. Tällä hetkellä linja kuitenkin on ja pysyy.

– Liittona emme halua rajata tai rajoittaa yksilöiden uraa. Maailmantilanteen ollessa tämä toimimme kuitenkin näin. Silloin jos pelataan Venäjällä, niin silloin ei osallistuta maajoukkueen toimintaan, Inna vahvistaa.

– Nämä ovat tilannekohtaisia ratkaisuja. Jos tilanne muuttuu [eikä Kerminen jatkakaan uraansa Venäjällä], niin teemme varmasti eri arvioita.

"Jäitä hattuun"

Kermisen jatkoneuvottelut Venäjällä ovat maajoukkuehyllytyksen lisäksi aiheuttaneet parranpärinää suomalaisen urheilukansan keskuudessa. Sosiaalisessa mediassa ei esimerkiksi olla suhtauduttu Kermisen seuratilanteeseen lämmöllä.

Inna ohjeistaa suomalaisia pitämään päänsä kuitenkin kylmänä.

– Liittona me emme voi tai saa kommentoida Laurin seuratason asioita millään tavalla, Inna kertoo.

– Jokaisen oma suhtautuminen Venäjää kohtaan johtuu tämänhetkisestä maailmantilanteesta. Sen mitä voin sanoa, on että [laittakaa] jäitä hattuun. Sen enempää emme lähde ihmisiä neuvomaan.

Suomi kohtaa 6. elokuuta alkavissa EM-karsinnoissa Latvian ja Itävallan sekä koti- että viraskentällä. Sitä ennen se pelaa kaksi valmistavaa maaottelua Viroa vastaan tällä viikolla.

MTV Urheilu ei tavoittanut Kermistä keskiviikon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja