Helmarien sisällä paisunut ongelma keräsi kritiikkiä Palloliiton puheenjohtajalta: "Ei missään nimessä olla tyytyväisiä siihen"

Ari Lahti antoi tiukkaa kritiikkiä koronaongelmien kanssa kamppailleen Helmarien lääkintähenkilökunnalle 3:04
Video: Ari Lahti antoi tiukkaa kritiikkiä koronaongelmien kanssa kamppailleen Helmarien lääkintähenkilökunnalle.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti antoi tiukkaa kritiikkiä koronaongelmien kanssa kamppailleen Helmarien lääkintähenkilökunnalle, kun Suomen taival naisten EM-kisoissa tyssäsi alkulohkoon.

Helmarien joukkueesta putosi lohko-otteluiden aikana peräti neljä pelaajaa pois koronatapausten takia.

Hyökkääjä Sanni Franssi, ykkösmaalivahti Tinja-Riikka Korpela sekä avainpuolustajat Anna Westerlund ja Tuija Hyyrynen antoivat kaikki positiivisen testituloksen, minkä lisäksi taustajoukoissa ilmeni kolme tartuntaa.

Ari Lahti oli MTV Urheilun haastattelussa vahvasti sitä mieltä, ettei asian kanssa oltu tarpeeksi huolellisia, mikä lopulta näkyi myös tuloksissa.

Onko tässä jälkianalyysin paikka? Olisiko jotain voitu tehdä paremmin?

– Kyllä on. Ei missään nimessä olla tyytyväisiä siihen. Omasta mielestäni koronatapauksia on ollut liikaa ja ehkä varovaisemmalla otteella olisi saatettu muutama välttää, Lahti kertoo MTV Urheilulle.

– Kuten tiedämme, korona on toki erittäin tarttuva tauti ja täällä Englannissa sitä on paljon liikkeellä. Siinä mielessä sitä on hankala estää. Mutta ehkä vähän tiukemmilla varotoimilla oltaisiin voitu päästä vähän parempiin tuloksiin.

Anna Signeulin jatkosta keskustellaan

Lahti paljastaa, ettei mediakohun keskelle joutuneen päävalmentajan Anna Signeulin tulevaisuudesta ole keskusteltu vielä hänen kanssaan. Ruotsalaisen sopimus on voimassa vuoden loppuun saakka ja ratkaisu sen mahdollisesta purkamisesta tehtäisiin vasta kisojen jälkeen.

– Nyt täksi ajaksi kun mediakohu on ollut käynnissä Suomessa, olemme rauhoittaneet Annan [tilanteen] siltä osin täysin, ettemme ole käyneet keskusteluita hänen kanssaan, Lahti avaa.

– Kisojen jälkeen tulemme varmasti juttelemaan Annan kanssa, analysoimaan tilannetta ja kuulemaan myös joukkueen mielipidettä. Hallitus tietenkin tekee päätöksiä jatkon suhteen siltä osin mitkä asiat Annaa koskee. Mutta lähtökohtaisesti Anna on täällä vuoden loppuun.

Kuinka harmillista oli, että kohu nousi esiin juuri kisojen aattona?

– Oli se sillä tavalla harmillista, että itselle jäi vähän surullinen olo pelaajien puolesta. Kohu vei heiltä sitä huomiota ja paikkaa, missä oli heidän mahdollisuutensa loistaa. Mediassa se vei huomiota toisiin asioihin, Lahti vastaa.

– Se mistä keskustelu lähti liikkeelle, arvoista, on tietenkin tärkeä asia. Palloliiton kanta on hyvin selkeä. Me tuemme totta kai äitiyttä, eikä siitä ole mitään epäselvyyttä.

Kuuntele Ari Lahden koronakommentit ylälaidan videolta. Lisää asiasta illan Tulosruudun lähetyksissä kello 19.10 ja 22.25.

Artikkelia päivitetty kello 8.32.

Lue myös:

    Uusimmat