Mainos

Venäjä jatkaa hyökkäyksiään Tshetsheniassa

Venäläiset taistelukoneet pommittivat tänään tshetsheenikylää, jossa 27 ihmistä sai surmansa, kertoivat paikalliset asukkaat. Silminnäkijöiden mukaan Serzhen-Jurtin kylään tehdyn iskun uhrien joukossa oli yhdeksän lasta. Uutistoimisto Reutersin kuvaaja saapui kylään myöhemmin tänään ja kertoi nähneensä pommituksen aiheuttamat tuhot. Hänen mukaansa lukuisia iskussa loukkaantuneita oli kuljetettu sairaalahoitoon lähimpään kaupunkiin. Kuvaaja kertoi nähneensä pommitusten jälkiä myös Argunin, Bamutin ja Samashkin kylissä.

Myös muut uutistoimistot kertoivat Venäjän jatkaneen tykistö- ja ilmahyökkäyksiään eri puolilla Tshetsheniaa, vaikka YK, Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat kehottaneet osapuolia neuvotteluihin. Venäjän puolustusministeriö kiisti tänään tshetsheenitiedot Tshetshenian pääkaupungin Groznyin lentokentän pommittamisesta ja kahden venäläiskoneen alasampumisesta.

Iskun jälkiä Groznyissä

Ingushian tietä vaaditaan yhä avattavaksi

Venäjään kuuluvan Ingushian presidentti Ruslan Aushev vaatii Venäjän pääministeriä Vladimir Putinia avaamaan uudelleen viimeisen ulospääsytien Tshetsheniasta. Venäjän joukot sulkivat tien lauantain vastaisena yönä turvallisuusnäkökohtiin vedoten. Presidentti Aushevin mukaan tie katkaistiin kuitenkin, jotteivät kuvat tuhansista pakolaisista pilaisi venäläispoliitikkojen kampanjaa ennen joulukuun parlamenttivaaleja.

Tshetshenian ja Ingushian välisen rajan täydellinen sulkeminen on entisestään pahentanut pakolaistilannetta. Tiesululla odottaa satoja pakolaisia, pääasiassa naisia, lapsia ja vanhuksia. Lähes 190 000 ihmistä on paennut kodeistaan Tshetshenian taistelujen vuoksi. Useimmat heistä ovat hakeutuneet naapuritasavaltaan Ingushiaan.
(MTV3-STT-DPA-Reuters)
Groznyin raketti-iskusta saatiin tänään uusi selvitys. Outi Parikan juttu Seitsemän uutisissa. (1.33)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.