Mainos

Venäjä ja Nato ratkoivat kiistaa TAE-sopimuksesta

Venäjä ja Nato pyrkivät vuoden loppuun mennessä ratkomaan erimielisyydet, jotka liittyvät tavanomaisia aseita koskevan Tae-sopimuksen ratifiointiin.

Venäjä esitti Naton Istanbulin huippukokouksen yhteydessä tänään jälleen huolensa siitä, että useat uudet Naton jäsenmaat ovat edelleen sopimuksen ulkopuolella.

Huippukokoukseen liittyneessä Naton ja Venäjän tapaamisessa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov muistutti, että Venäjän rajoilla on uusia Nato-maita, jotka eivät vielä ole sopimuksen piirissä. Hän sanoi, että rajojen turvallisuus on kaikkien yhteinen huoli. Esimerkkinä ovat Baltian maat, vaikka Lavrov muistikin tähdentää, että kokonaisuudessaan Itämeren ympäristö on maailman turvallisimpia ja rauhallisimpia alueita.

Naton pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer huomautti suhteiden edenneen jo niin vakaalle tasolle, ettei vaikeita asioita tarvitse pitää piilossa. Hän arvioi, että Tae-sopimuksen erimielisyydet kyetään siivoamaan pöydältä varsin nopeasti.

Kokonaisuudessaan molemmat osapuolet kiittelivät Naton ja Venäjän suhteiden myönteistä kehitystä. Keskeiseksi yhteistyön kohteeksi nostettiin terrorismin vastainen taistelu.

Tapaamisessa asetettiin tavoitteeksi kriisinhallintaan liittyvän yhteistyön tiivistäminen. Osapuolet hakevat käytännön keinoja, miten Nato ja Venäjä voisivat yhdessä toimia rauhanturvaoperaatioissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.