Mainos

Venäjä: Euroopan neuvostolta vaalitarkkailijoita

Euroopan neuvosto on Venäjän mukaan lähettämässä tarkkailijoita Venäjän maaliskuisiin presidentinvaaleihin.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj on jo kieltäytynyt lähettämästä tarkkailijoita syyttäen Venäjää kohtuuttomien ehtojen asettamisesta.

Presidentti Vladimir Putinin suojatin Dmitri Medvedevin arvellaan voittavan ylivoimaisesti 2. maaliskuuta pidettävät presidentinvaalit, joissa Putin itse ei voinut olla enää ehdokkaana.

Medvedevin kamppanjapäällikkö kertoo, että Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous, Pace, lähettää vaalitarkkailijoita.

Etyjin vaalitarkkailuyksikön mukaan Venäjä on rajoittanut kohtuuttomasti vaalitarkkailijoiden määrää ja heidän työnsä kestoakin, joten Etyj ei lähetä vaalitarkkailijoita Venäjälle.

Pace moitiskeli jo vaalijärjestelyjä

Pacen tarkkailuryhmältä tuli heti tänään lausunto koskien Venäjän vaaleja. Moskovassa vieraillut ryhmän johtaja Andreas Gross sanoi, ettei vaaleja voida pitää tasapuolisina, jos kaikilla ehdokkailla ei ole yhtäläiset mahdollisuudet.

Grossin mukaan äänestäjien valinnan mahdollisuus vaaleissa on "parhaimmillaankin rajoitettu", vaikka ehdokkaita onkin neljä.

- Vaaleja, joissa pelikenttä ei ole tasainen kaikille kilpailijoille, voidaan tuskin pitää oikeudenmukaisina, Gross huomautti.

Pacen ryhmä tapasi Moskovassa kolme ehdokkaista sekä Medvedevin edustajan samoin kuin entisen pääministerin Mihail Kasjanovin, jonka ehdokkuuden vaaliviranomaiset estivät.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.