Mainos

Venäjä ei pahoitellut Kaliningradin ratsiaa

Venäjän ulkoministeriön mukaan Pohjoismaiden ministerineuvoston toimistoon tehdyssä ratsiassa oli kyse Venäjän uuden kansalaisjärjestöjä koskevan lainsäädännön soveltamisesta. Ratsia tehtiin huhtikuussa Kaliningradissa sijaitsevaan toimistoon.

Pohjoismaiden Moskovan suurlähettiläät keskustelivat asiasta maanantaina Moskovassa Venäjän varaulkoministerin Vladimir Titovin kanssa. Mukana olivat kaikkien viiden Pohjoismaan lähettiläät.

– Titov toisti useaan otteeseen, että uuden lainsäädännön tullessa voimaan sitä sovelletaan aivan kuten tehtäisiin meidänkin maissamme, Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaana toimivan Ruotsin Moskovan suurlähettiläs Veronika Bard-Bringéus sanoi tapaamisen jälkeen.

Bard-Bringéus kertoi kysyneensä Titovilta, oliko tarkastuksessa kyse siitä, että Venäjä haluaa pakottaa Pohjoismaiden ministerineuvoston rekisteröitymään ulkomaalaisena agenttina. Lähettilään kysymys jäi ilman vastausta.

– Ministeri Titov viittasi siihen, että tämä on syyttäjäviranomaisen asia ja että kysymystä ei pidä politisoida, Bard-Bringéus sanoi.

Venäjällä viime vuonna voimaan tullut kansalaisjärjestöjä koskeva laki edellyttää sekä ulkomaisten järjestöjen että niiden rahoittamien poliittisesti aktiivisten venäläisjärjestöjen rekisteröitymistä ulkomaalaisiksi toimijoiksi.

Pohjoismaiden lähettiläät korostivat tapaamisessa kansalaisjärjestöjen toimintaedellytysten turvaamisen merkitystä.

– On erittäin tärkeää, että kansalaisyhteiskunnalla - ei pelkästään Pohjoismaiden ministerineuvoston tiedotustoimistolla vaan kansalaisjärjestöillä ylipäänsä - on mahdollisuus toimia vapaasti, ilman perusteetonta sekaantumista ja valvontaa, Bard-Bringéus sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.