Veli-Matti Savinainen, kerro vähän lempinimestäsi – vastaus kertoo paljon Leijonien raatajasta

Veli-Matti Savinainen on vuodesta toiseen Leijonien velikulta. Hän on aina joukkueen henkisessä ytimessä.

Tänä vuonna Savinainen on Leijonien varakapteeni ja yksi tuloksentekijöistä. Aiempina vuosina hän oli rikkovassa roolissa, mutta viime vuonna verkko heilui Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen seurassa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Jatkuuko Kaapo Kakko -show?
Yhdysvallat-Suomi 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Rooli jään ulkopuolella on aina merkittävä, Savinainen on kujeileva hengennostattaja. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, sanotaan. Savinaisen kohdalla yksi vastaus kertoo paljon.

Kerro vähän lempinimestäsi.

– Mistä niistä?

Aivan, se osuu juuri ytimeen. Lempinimiä riittää.

– Varmasti se on sitä, että tekee jotain hyviä juttuja kopissa ja on ihan asiallinen mies, monen nimen Savinainen pohtii syitä.

Yksi kutsumanimistä on predaattori, saalistaja. Savinainen saalistaa sekä vastustajia että maaleja.

– Se on tullut vuosien varrella juuri siitä taistelusta ja maalineduspelaamisesta. Sitä kautta kaverit ja muut ovat alkaneet liekittämään. Viime vuonna oli (MM-kisoissa) baby-predaattori, eli Rantasen Mikko. Ihan hyvin näytti menevän asiat perille, Savinainen virnuilee hirmukauden NHL:ssä pelanneesta Rantasesta.

C Moren asiantuntija Karri Kivi kertoi Slovakia-ottelun yhteydessä, että hänellä oli Ässien päävalmentajana tapana tulkita Savinaisen kasvoista, millainen fiilis koko joukkueessa on.

– Karrin kanssa olemme siitä jutelleet. Se on ihan hyvä, jos on tuollainen pelaaja tai pelaajia, kenestä valmentaja voi aistia, mikä fiilis on joukkueessa. Se on hyvää ihmisen lukemista, Savinainen pohtii.

Nyt Savinaisen kasvoista voi tulkita sen, mikä huokuu Leijonista muutenkin.

– Joukkueessa on tosi hyvä fiilis. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen, kaikilla on hauskaa ja se näkyy varmasti kaukalon ulkopuolellekin. Tässä on hauska olla ja tehdä asioita yhdessä, Savinainen linjaa.

Kaksi peliä voittaneen Suomen seuraava koetinkivi on maanantaina Yhdysvallat.

Lue myös:

    Uusimmat