Kaapo Kakko vetänyt omaa show’taan, ketjukaveri ilman tehopisteitä – "Muiden pitää astua esiin"

Harri Pesonen ei ole vielä päässyt MM-kisoissa tehopisteiden makuun, vaikka ketjukaveri Kaapo Kakko on paiskinut viisi maalia.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Jatkuuko Kaapo Kakko -show?
Yhdysvallat-Suomi 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Ketjun kolmas lenkki Sakari Manninen nappasi Slovakiaa vastaan kaksi syöttöpistettä. Ensin hän kuokki Suomelle aloituksen, joka johti Kakon 2-1-maaliin ja lopussa hän lähetti Kakon matkaan viimeistelemään 4-2-loppulukemat tyhjään maaliin.

Pesonen pelaa ensimmäisiä kisojaan, ja pisteille olisi kiva päästä.

- Kanada-peli oli ensimmäinen MM-tasolla, se oli kova matsi ja oma peli tuntui ok:lta. Slovakia-peli oli vähän vaikeampi, se oli aika katkonainen ja oli paljon odottelua ja vitkuttelua. Hyvä flow puuttui omasta pelistä mutta toisaalta Kaapo siinä meidän ketjussa hoiti tuloksenteon, Pesonen summaa kisojen alkua omalta osaltaan.

- Toivotaan, että itse ja koko joukkue saadaan laajemmalla rintamalla onnistumisia. Se on tärkeää, jos tässä meinaa pelata pitkään, Pesonen sanoi.

Kakon takana Toni Rajala on napsinut kolme syöttöpistettä, kahteen pisteeseen ovat päässeet Mannisen lisäksi Niko Mikkola ja Arttu Ilomäki. Maaleja Kakon lisäksi ovat tehneet vain Ilomäki ja Petteri Lindbohm, molemmat yhden. Oleellista on se, että Suomi on voittanut, mutta Kakon lisäksi muidenkin pitää alkaa laittamaan kiekkoa pussiin.

- Kyllähän se näin on. Vastustajatkin alkavat varmaan katsomaan tarkemmin Kaapoa ja pelaamaan häntä pois peluuttamalla tiettyjä ketjuja häntä vastaan. Muiden pitää astua esiin. Voitot loppupeleissä merkkaavat, eikä tyylillä ole kauheasti väliä, mutta totta kai se antaa itseluottamusta koko joukkueelle, kun saisi laajalla rintamalla onnistumisia, Pesonen arvioi.

Ja sitten se Kakko. Pesonen on päässyt läheltä ihailemaan, miten nuori hyökkääjä on ottanut MM-kisakiekon haltuunsa.

- Hän käyttää hyväkseen sen, mitä vastustaja milloinkin antaa. Hän osaa lukea, missä sitä tilaa on ja osaa haastaa puolustajat rennon uskaliaalla tavalla. Hän ei kaihda riskejäkään, mutta siinä on järki mukana, Pesonen analysoi.

- Hienoa nähdä, että kaverilla raksuttaa nopeasti aina tilanteen mukaan. Hänellä ei ole pelkkiä tiettyjä maneereja, joita hän toistaa tuolla.

Ja kun onnistuu, todennäköisesti onnistuu seuraavallakin kerralla.

- Aina se menee niin, kun saa onnistumisia, jostain syystä se tasapainokin on parempi, kiekko pysyy paremmin lavassa ja veto on vähän tarkempi. Se on jännä juttu, miten se ruokkii. Kaapolla ei valmistavissa peleissä tullut maaleja, vaikka pisteitä toki. Kun hän sai muutaman alle, alkoi soljua heti nätisti. Toivottavasti kaverilla pysyy maila kuumana, Pesonen sanoo.

Seuraava testi on kova, kun Leijonat kohtaa maanantaina kello 17.15 alkavassa ottelussa Yhdysvallat.

Lue myös:

    Uusimmat