Mainos

Veitola: Huono sosiaaliturva ei kannusta yrittäjäksi

Yleinen henki Suomessa on yrittäjyyteen kannustava, mutta yhteiskunnallisten tukirakenteiden puuttuminen puhuu toista kieltä, sanoo MTV:n SuomiAreenaan Porissa osallistunut Radio Helsingin päätoimittaja Maria Veitola.

– Suomessa kyllä kannustetaan ihmisiä oman yrityksen perustamiseen. Toisaalta ei ole olemassa lainsäädännöllisiä tai yhteiskunnallisia tukirakenteita, jotka siihen rohkaisisivat. Niiden kanssa pitäisi vähän skarpata, esimerkiksi yrittäjien sosiaaliturvaa pitäisi parantaa.

Veitola on myös itse työskennellyt aikanaan yrittäjänä.

– Olen tehnyt toiminimen kautta freelancerina töitä ja välillä tuntui siltä, ettei mitään jää käteen. Entä mitä olisikaan tapahtunut tilanteessa, jossa olisin jäänyt työttömäksi tai saanut lapsen? Kummasti töiden tekeminen verokortilla alkoi kuulostaa paremmalta.

Veitola allekirjoittaa väitteen, jonka mukaan suomalaisessa yhteiskunnassa alkaa olla jo niin paljon sääntöjä ja säädöksiä, että se haittaa elämistä.

– Ei enää tiedä saako piknik-kassiin laittaa mehutetran tai viinipullon, kun lähtee festivaaleille nauttimaan musiikista. Kyllä täällä on hämmästyttävän jähmeää monella tavalla. Kesäisin tulee ihmeteltyä, että mihinhän pääsisi Helsingissä heinäkuussa syömään. Kun kysyy asiasta ravintoloitsijoilta, vastausten mukaan ravintolan pitäminen auki olisi liian kallista.

Veitolan vetämällä Radio Helsingillä haastava alkuvuosi

Uusi Radio Helsinki on toiminut nyt puolen vuoden ajan ja päätoimittaja Veitola on alkutaipaleeseen tyytyväinen, haasteista huolimatta.

– Mielestäni ulos tulee hyvää radio-ohjelmaa. Kukaan ei ole päässyt rikastumaan, itse asiassa joka kuukausi on vaikeuksia maksaa palkkoja ja palkkioita. Ne on kyllä tähän asti saatu hoidettua. Työ on haastavaa ja vaikeaa, mutta en mitään muuta siltä odottanutkaan. Henki on hyvä ja vaikka viivan alle ei vielä jääkään mitään, niin se on ihan mahdollista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.