Veikkausliigassa räikeä skandaali – Kööpenhaminassa lomaileva tuomarivalmentaja ryhtyi puolustelemaan

Ilves otti lauantaina kauden avausvoittonsa jalkapalloliigassa Valkeakoskella pelatussa ottelussa maalein 2–1, mutta ottelu olisi saattanut päättyä tasan 2–2, jos yksi Interin tekemä maali olisi hyväksytty.

Ilves johti 1–0, kun 20. minuutilla Interin Timo Stavitskin laukaus kimposi ylärimasta noin 30 senttiä maalin sisäpuolelle.

Erotuomari Oliver Reitala oli kuitenkin sijoittunut noin 30 metrin päähän paikkaan, jossa pallon käymistä maaliviivan sisäpuolella oli vaikea havaita, eikä avustava erotuomari Mikko Alakarekaan nähnyt pallon käyneen maalissa.

Palloliiton huippuerotuomarien valmentaja Mattias Gestranius kuuli tapahtuneesta ollessaan lomamatkalla Kööpenhaminassa ja katsoi tilanteen itsekin Ruudusta.

– Lomalla tai ei, niin huomenna keskustelen tuomariston kanssa tapahtuneesta. Olemme koulutuksessa ohjeistaneet tuomareita, että pitää olla varma näkemästään eri tilanteissa eikä saa arvailla. Tuomarit olivat oikein sijoittuneet, mutta siinä oli näköesteitä ratkaisevalla hetkellä, Gestranius kommentoi.

Reitala ei kommentoinut tilannetta ottelun jälkeen.

– Tuomarit voidaan kutsua lehdistötilaisuuteen antamaan kommentit jostakin tilanteesta, Gestranius sanoi.

Valkeakoskella ei kuitenkaan nähty tarpeelliseksi järjestää lehdistötilaisuutta.

Interin Darren Smith tasoitti myöhemmin hyväksytysti. Avauspuoliajan loppuhetkillä Ilveksen Petteri Pennanen teki rangaistuspotkusta päivän toisen ja kauden kolmannen maalinsa.

Joukkueiden valmentajat Toni Kallio ja Jarkko Wiss eivät halunneet kommentoida kiistanalaista tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat