Veikkausliigan kärkitaistossa kyseenalainen lisäaikamaali – pelaajilta vastakkaiset väitteet

Jalkapallon Veikkausliigan kärkikamppailu Ilveksen ja KuPSin välillä päättyi perjantaina kuopiolaisten villeihin voitonjuhliin erotuomarin antamalla lisäajalla.

KuPSin vaihtopelaaja Saku Savolainen puski kuopiolaisten 2–1-voittomaalin Clinton Antwin keskityksestä, mutta näytti ainakin hetkellisesti pitävän käsiään Ilves-puolustaja Felipe Aspegrenin olkapäillä puskutilanteessa.

– Se (Savolainen) oli selässä, en päässyt hyppäämään. Olin ihan varma, että tuomari (Joni Hyytiä) viheltää sen. Mutta se sanoi, että minä pidin kiinni, Aspegren ihmetteli.

Kotijoukkue Ilves joutui pelaamaan viimeiset puoli tuntia vajaalla portugalilaispuolustaja Jorginhon ulosajon jälkeen. Portugalilainen tälläsi isäntien 1–1-tasoituksen upean sommitelman jälkeen avauspuoliajalla, mutta hankki toisen varoituksensa tarpeettomalla liukutaklauksella Ibrahim Cissen jalkoihin Ilveksen hyökkäyspäässä.

– En lähde ruotimaan yksittäistä pelaajaa ja hänen otteitaan. Mutta on selvä asia, että on parempi mahdollisuus voittaa, kun pelataan 11 vastaan 11, Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen sanoi.

KuPS jatkaa tappioitta liigan kärjessä ja kiskaisi neljäntenä olevaan Ilvekseen viiden pisteen kaulan.

– Tämä oli meille (alkukauden) haasteellisin peli. Pelaajatkin tuskailivat puoliajalla sitä, että on juostu aika paljon. Ei mikään ihme, että nämä kaksi joukkuetta ovat kärkipäässä, KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara sanoi.

Kärkikamppailua seurasi Tammelassa 7 209 katsojaa.

Lue myös:

    Uusimmat