Valioliiga julkaisi uskomattoman ääninauhan VAR-huoneesta – karmea tuomarivirhe riisti Liverpoolilta maalin

Liverpoolin 1–0-maali Tottenhamin verkkoon lauantain valioliigakierroksella hylättiin uskomattomalla tavalla pieleen menneen videotarkistuksen seurauksena. Valioliiga on julkaissut ottelun videoerotuomarihuoneessa käydyn keskustelun kokonaisuudessaan.

Liverpool jäi ottelussa yhden miehen vajaalle Curtis Jonesin saatua suoran punaisen kortin jo 26 minuutin kohdalla. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Mohammed Salah vapautti pystysyötöllään Luis Diazin maalintekoon.

Videolta tarkistettu maali hylättiin paitsiona, ja Valioliigan erotuomarijärjestö (PGMOL) tiedotti heti pian ottelun jälkeen, että kyseessä oli merkittävä inhimillinen erehdys.

Ottelun avustava erotuomari tuomitsi tilanteen tuoreeltaan paitsioksi, ja sitä alettiin välittömästi tarkistaa videohuoneessa. Pysäytyskuvista oli selkeästi nähtävissä, ettei Diaz ollut paitsiossa, mutta kaikki videohuoneessa eivät ymmärtäneet toisiaan tai tajunneet, että kentällä tehty alkuperäinen päätös oli maalin hylkääminen.

Videoerotuomari Darren England antoi erotuomari Simon Hooperille luvan jatkaa ottelua.

– Hyvin hoidettu, jätkät, Hooper kuittasi.

Tässä vaiheessa videohuoneessa alkoi kuhina.

– Odottakaa, odottakaa, odottakaa, odottakaa. Se tuomittiin paitsioksi.

Tilanne oli muutaman sekunnin ajan sekava, kun tapahtunutta käytiin videohuoneessa läpi kaikkien osallisten kesken. Erotuomari Hooper ei tätä keskustelua enää kuullut.

– Voi helvetti, England tuhahti tajuttuaan, että alkuperäinen tuomio oli ollut paitsio ja video tosiasiassa kumosi sen eikä vahvistanut sitä.

Englandia yritettiin saada vielä keskeyttämään ottelu, mutta hän totesi sen olevan mahdotonta, kun ottelua on jo jatkettu.

Tottenham teki johtomaalin vajaat kaksi minuuttia myöhemmin ja voitti ottelun lopulta 2–1 Liverpool-toppari Joel Matipin tehtyä oman maalin kuudennella lisäaikaminuutilla.

Liverpool pelasi viimeiset 20 minuuttia kahden miehen vajaalla, kun Diogo Jota ajettiin kentältä kahdella keltaisella kortilla.