Veikkausliigan loppukauden kohtalo ratkeaa tänään – MTV Urheilun tiedot: Erimielinen liigahallitus voi vetää hihastaan yllätysratkaisun

Veikkausliigan hallitus kokoontuu tänään päättämään loppukauden pelaamisesta. Liigaseurat ovat MTV Urheilun tietojen mukaan jakautuneet kahteen lähes yhtä suureen leiriin kauden 2020 kohtalonkysymyksessä, loppusarjojen pelaamisessa.

MTV:n kartoituksen perusteella seurat, jotka haluaisivat päättää kuluvan liigakauden runkosarjaan, muodostavat tällä hetkellä karkeasti sanottuna puolet tai korkeintaan pienen enemmistön liigan hallituksen sisällä. Vastaavasti kauden jatkamisen ja loppusarjojen pelaamisen kannalla olisi ainakin viisi seuraa 12:sta.

Erikoista tilanteessa tällä hetkellä on se, että edes seuroilla ei tunnu olevan selvää kuvaa siitä, miten loppusarjojen pelaaminen aiotaan lopulta ratkaista.

Äänestys tai työryhmä

Jos seurojen ja Veikkausliigan puheenjohtajan Matti Apusen muodostamassa liigahallituksessa asia päätettäisiin tänään käsiäänestyksellä, loppusarjoja yritettäisiin luultavasti pelata, koska hallituksen sisällä ei syntyisi nykysäännöillä riittävän suurta enemmistöä kauden keskeyttämiseksi runkosarjaan.

Toisaalta hallituksella on MTV Urheilun tietojen mukaan päätösvalta muuttaa sääntöjä siten, että myös yksinkertainen enemmistö riittäisi kauden keskeyttämiseksi runkosarjaan.

Koska tilanne on kuitenkin täpärä, ja tilanne sarjataulukossa määrittää vahvasti kunkin seuran kantaa kauden jatkamisesta, yksi vaihtoehto olisi nimittää riippumaton työryhmä päätöksen tekemiseen.

Työryhmän nimittämisen eduksi voisi katsoa sen, että sen tekemä ratkaisu oletettavasti palvelisi yksittäisten seurojen intressien sijaan enemmän Veikkausliigan kokonaisetua.

On toistaiseksi kuitenkin epävarmaa, miten ajatus työryhmän tekemästä ratkaisusta otetaan vastaan seurojen muodostamassa liigahallituksessa.

MTV:n tietojen mukaan työryhmäratkaisua aiotaan joka tapauksessa esittää tänään järjestettävässä kokouksessa.

Kauden venyttäminen lisää seurojen tappioita

MTV:n haastattelemien seurajohtajien mukaan loppusarjojen pelaaminen ei olisi seurojen talouden kannalta edullinen ratkaisu, sillä loppukauden ottelutapahtumien tuotto-odotukset koronarajoitusten aikana ovat negatiiviset. Toisin sanottuna otteluiden järjestäminen on tällä hetkellä tappiollista toimintaa.

Myös urheilullisesti veikkausliigakauden päättäminen runkosarjaan olisi perusteltavissa. Runkosarjan päätöskierros on näillä näkymin tarkoitus pelata 4. marraskuuta ja loppusarjat kuun loppuun mennessä, joten viiden kierroksen pelaamiseen olisi aikaa vain runsaat kolme viikkoa.

Oman lusikkansa soppaan tuo marraskuun maaottelutauko, vaikka senkin aikana voisi pelata.

Veikkausliigan runkosarjan otteluohjelma on venynyt tänä syksynä jo kahteen otteeseen suunniteltua pidemmälle veikkausliigapelaajien koronavirustapausten vuoksi.

– Urheilullisesti kaikkein huonoin ratkaisu olisi päättää kausi kesken jo aloitettujen loppusarjojen. Siihen verrattuna kaksinkertainen runkosarja, jossa jokainen joukkue on kohdannut toisensa kahdesti, olisi parempi ratkaisu, HIFK:n puheenjohtaja Christoffer Perret sanoo.

Perret’n arvion mukaan loppusarjojen aloittamisessa piilee tällä hetkellä suuri riski siitä, että ne jäisivät kesken. Kautta on puolestaan vaikea venyttää pitkälle alkutalveen niin heikkenevien olosuhteiden kuin pelaajasopimusten päättymisen vuoksi.

– Meidän ehdoton takalauta on marraskuun loppu. Joulukuussa tämän kauden joukkuetta ei enää ole, Perret sanoo kuvaa antavasti.

Perret ei innostu mutta ei myöskään tyrmää ajatusta erillisestä työryhmästä. HIFK:n puheenjohtaja kuitenkin huomauttaa, että päätöksellä alkaa olla palava kiire. Osa seuroista on pelannut 21, osa 20 täydestä 22 ottelun runkosarjasta.

Jos Veikkausliigan kausi 2020 päättyy runkosarjaan, HJK:n mestaruus on jo käytännössä katsoen varmistunut ja Rovaniemen Palloseuran putoaminen sarjaporrasta alemmaksi Ykköseen on täysin varmaa.

Karsijan paikalla tällä hetkellä on Turun Palloseura, kun taas Euroopan kentille olisi HJK:n lisäksi tyrkyllä tämän hetken sarjasijoitusten perusteella toisena oleva Kuopion Palloseura, kolmantena oleva Inter ja neljäntenä oleva Honka.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja