Kommentti: Veikkausliiga on ajautunut irvokkaaseen tilanteeseen, kun puolet liigaseuroista haluaisi keskeyttää kauden – pelataanko liigakarsinnat lumihangessa?

Liigakarsintoja uhkaavat talviset olosuhteet, ja Veikkausliigan loppusarjat keskeytyvät ensimmäiseen koronavirustapaukseen. Sopii kysyä, onko tässä mieltä, kirjoittaa MTV Urheilun Ville-Veikko Valta.

Veikkausliigan hallituksen piti keskiviikkona ratkaista, pelataanko viiden ottelukierroksen loppusarjoja lainkaan tällä koronaviruksen rasittamalla kaudella. Liigaseurojen erimielisyyden vuoksi syntyi niin sanottu nahkapäätös, jonka lopullista seurausta saadaan vielä odottaa.

MTV Urheilun tietojen mukaan puolet Veikkausliigan seuroista äänesti loppusarjojen pelaamista vastaan. Toiset kuusi seuraa puolestaan halusi, että kausi pelataan suunnitellusti loppuun. Jälkimmäinen kanta sai tuekseen hallituksen puheenjohtajan Matti Apusen äänen.

Koska liigahallituksen kanta oli niin jakautunut, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin pitää nykyinen suunnitelma loppusarjojen pelaamisesta voimassa. Se tehtiin, mutta sillä ehdolla, että Palloliiton hallitus antaa Veikkausliigalle runsaan viikon lisäaikaa kauden loppuun saattamiseksi.

Pelivaraa uudellakaan aikataululla mahdollisten koronavirustartuntojen suhteen ei juuri ole. Käytännössä yksikin koronavirustapaus pysäyttäisi loppusarjojen pelaamisen siihen paikkaan, koska siitä seuraava karanteeni tekisi tiiviin otteluohjelman noudattamisesta mahdotonta.

***

Torstaina kokoontuva Palloliiton hallitus ei ole tässä yhteydessä pelkkä kumileimasin, jolla Veikkausliiga siirtää kauden päätöstään kahdeksalla päivällä 30. marraskuuta asti.

Liittohallituksen on otettava päätöksessään huomioon muun muassa kauden jälkeen pelattavat liigakarsinnat.

Onko kohtuullista, että Ykkösessä toiseksi sijoittunut joukkue joutuisi odottamaan karsintapelejä joulukuulle, jos sen oma kausi päättyy jo lähes kuukautta aiemmin marraskuun alussa?

Tällä hetkellä Ykkösen kolme kärkiseuraa ovat AC Oulu, KTP ja Jaro, joilla on kaudesta joko kaksi tai kolme ottelua pelaamatta.

On erittäin mahdollista, että AC Oulu päätyy karsijaksi, jolloin liigakarsintoja pelattaisiin mahdollisesti hyvinkin talvisissa olosuhteissa joulukuun ensimmäisellä viikolla.

Millainen on muuten luonnonnurmen kunto Pietarsaaressa yleensä itsenäisyyspäivän kynnyksellä?

***

Toinen huomionarvoinen seikka Palloliiton hallituksen torstain kokouksessa on se, että usealla liittohallituksen 11 jäsenestä on joko suoria tai epäsuoria suhteita liigaseuroihin.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti on Kuopion Palloseuran pääomistaja. Varapuheenjohtaja Kaarlo Kankkunen on puolestaan HIFK:n ex-puheenjohtaja. Espoolainen Mariet Louhento on FC Honka ry:n puheenjohtaja, Kai Koskinen vaikuttaa samassa roolissa HJK ry:ssä.

Alavireinen ja loukkaantumissumasta kärsivä, tällä hetkellä Veikkausliigassa toisena oleva KuPS oli keskiviikkona yksi niistä seuroista, jotka halusivat päättää kauden runkosarjaan.

Kiinnostavaa onkin, jäävääkö esimerkiksi Lahti itsensä liigakautta koskevasta päätöksenteosta, sillä hylkäävä päätös nostattaisi välittömästi kysymyksiä ilmaan Veikkausliigassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja