Mainos

Vehviläinen huolissaan liitoskuntien takseista

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) haluaa, että lääninhallitukset seuraavat tarkkaan taksipalvelujen saatavuutta uusissa kuntaliitoskunnissa. Vehviläinen kertoo antamassaan tiedotteessa, että ministeriö on ohjeistanut lääninhallituksia niin, että laajoissa kunnissa ja kuntaliitoskunnissa on voitava myöntää yksilöidympiä lupia kuntakohtaisten lupien sijasta.

Vajaat puolitoista vuotta sitten voimaan tulleen taksiliikennelain mukaan taksiluvan haltijan on "pyydettäessä velvollinen suorittamaan luvan mukaisen henkilökuljetuksen pääasiallisella toiminta-alueellaan". Lupia ryhdyttiin myöntämään kuntakohtaisten kiintiöiden perusteella, kun aikaisemmin myöntäminen perustui tarveharkintaan.

Vehviläisen mielestä lääninhallitusten on uusien lupien kohdalla käytettävä eri keinoja palvelujen takaamiseksi koko kunnan alueella. Yksi tällainen on asettaa lupaan vanhan kunnan asemapaikka.

- Kuntakohtaista tarkemman asemapaikan määrittely on mahdollista myös uuden taksilain mukaan. Mikäli lain tulkinnassa ilmenee kuitenkin lääninhallituksissa yhä ongelmia, olen valmis viemään asiaa korjaavan taksilain muutoksen pikaisesti eteenpäin, Vehviläinen toteaa.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n puheenjohtaja Timo Räty arvostelee perjantain Turun Sanomissa taksilupien myöntämisperusteiden muuttamista. Viranomaisilla on hänen mukaansa mahdollisuus kasvattaa taksilupien määrää holtittomasti ja kuljettajat joutuvat ajamaan saman palkan eteen tuntitolkulla aikaisempaa enemmän.

Myös taksiyrittäjiä edustavan Taksiliiton toimitusjohtaja Lauri Säynäkoski pitää Turun Sanomissa nykykäytäntöä joustamattomana. Hänen mukaansa taksilupien määrän nousu viime vuonna kahdeksalla prosentilla tuli yllätyksenä. Kasvu tuntuu hänen mielestään kohtuuttoman suurelta, varsinkin kun viitteitä taloustaantumasta oli jo viime vuonna ilmassa.

Koko maahan on kiintiöity noin 10 500 taksilupaa, joista reilut 9000 on myönnetty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.