Mainos

Väyrysen sairausloman pituus selviää loppuviikosta

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen on joutunut sairaalahoitoon sepelvaltimotukoksen vuoksi.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen (kesk.) sairausloman pituus selviää loppuviikosta, kun hän pääsee sairaalasta, ulkoministeriö kertoo.

Väyrysen ministerintehtävien sijaistukset on sovittu elokuun puoliväliin asti, johon tämän vuosiloman piti kestää. Tällä viikolla Väyrystä tuuraa ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.).

Väyrynen on hoidettavana Meilahden sairaalassa Helsingissä. Hänellä havaittiin eilen sepelvaltimon tukos, joka poistettiin pallolaajennuksella. Väyrysen erityisavustajan Ossi Martikaisen mukaan ministerin vointi heikkeni toissapäivänä juuri ennen kuin hän oli lähdössä Brysseliin EU:n kauppaministereiden kokoukseen. Varsinaista sairauskohtausta Väyrynen ei Martikaisen mukaan saanut.

Väyrynen hakeutui saman tien hoitoon eikä voinut osallistua eiliseen kokoukseen. Kokouksessa Väyrystä paikkasi ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.).

Väyrysen seuraava ulkomaanmatka on sovittu syyskuun alkuun. Vielä ei ole tietoa, aiheuttaako hänen sairauslomansa muutoksia Bulgariaan ja Romaniaan suuntautuvaan matkaan 3.-4. syyskuuta.

60-vuotiaalla Väyrysellä on aiemmin ollut ongelmia verenpaineensa kanssa.

Väyrynen on nykyisen hallituksen kokenein ministeri. Ministeripäiviä hänellä on lähes 4600. Väyrynen on toiminut nykyisen tehtävänsä lisäksi muun muassa ulkoministerinä, opetusministerinä ja työministerinä. Vuodet 1995-2007 Väyrynen oli europarlamentaarikkona.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.