Mainos

Väyrynen julkisti lehtensä

EU-parlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) julkisti tänään ensimmäisen numeron Pohjantähti-lehdestään.

Julkaisun tarkoitus on Väyrysen mukaan jakaa tietoa ja virittää keskustelua EU:n kehityksestä. Se on jatkoa maakunnissa pidetyille koulutustilaisuuksille, euroedustaja totesi.

Ajatukselleen EU:n kehittämisestä kohti hajautettua liittovaltiota Väyrynen katsoo saaneensa hyvää vastakaikua.
-Kukaan ei ole ainakaan toistaiseksi kyennyt esittämään merkittäviä sisällöllisiä vastaväitteitä sitä kohtaan, Väyrynen toteaa artikkelissaan.

Hän uskoi, että mm. sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Erkki Tuomioja päätyy varmasti samoille linjoille omassa ajattelussaan.

Toisen hengenheimolaisen Väyrynen on löytänyt Ruotsin keskustapuoluetta edustavasta europarlamentaarikko Karl Erik Olssonista, jonka kanssa hän selvittää hajautetun liittovaltion periaatteita yhteisessä artikkelissa.

Väyrynen perustelee liittovaltio-ajatuksiaan sillä, että koska talous- ja rahaliitto Emu muuttaa EU:n nopeasti liittovaltioksi, on nyt päätettävä millainen liittovaltio halutaan. Hajautettu eurooppalainen liittovaltio voisi Väyrysen mielestä olla parempi kuin nykymuotoinen EU.

EU:n perussopimusta uudistanut Amsterdamin sopimus ei sitä vastoin Väyrysen mielestä ole kovin merkittävä muutos unionille.
-Se on askel väärään suuntaan, mutta askel ei ole niin pitkä kuin pelättiin, Väyrynen sanoi.

Huonointa siinä on Väyrysen mielestä Schengen-sopimuksen sulauttaminen unionin lainsäädäntöön, ja ylipäätänsä pyrkimys poistaa rajatarkastukset EU:n sisäisillä rajoilla.

Pohjantähti-lehdellä on jo 300 tilajaa, ja ensimmäisen numeron painos on 2 000 kappaletta. Tilaajahinta ei aivan kata kustannuksia, joten Väyrynen sponsoroi sitä EU-parlamentista saamillaan varoilla. Kustannuksia vähentää se, ettei kirjoittajille makseta palkkioita, mutta Väyrysen mukaan korkeatasoisia kirjoituksia löytyy siitä huolimatta.

Nimi "Pohjantähti" on peräisin kreivi Richard Coudenhove-Kalergin kirjasta vuodelta 1931, jossa kreivi valitteli ihmiskunnan kadottaneen materialismin nousun myötä henkisen kompassinsa. Samannimisiä lehtiä on Suomessa jo kolme muutakin, mutta Väyrynen ei uskonut, että sekaannuksen vaaraa syntyy.

Tarkoitus on julkaista tänä vuonna neljä numeroa. Ensi vuoden julkaisutahdista ei ole vielä tietoa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.