Mainos

Väyrynen ei pääse keskustan ehdokkaaksi Uudellemaalle

Keskustan Uudenmaan piiri ei nimeä Paavo Väyrystä kansanedustajaehdokkaaksi. Keskustan piiritoimikunnassa Väyrysen ehdokkuutta vastusti 11 jäsentä.

Väyrysen kannalla oli vain yksi ja yksi äänesti tyhjää. Piirin puheenjohtaja Antti Kaikkonen jääväsi itsensä päätöksenteosta. Kaikkonen toivoi heti Väyrysen ehdokkuushalujen tultua julki, että tämä ei tunkisi itseään Uudellemaalle. Keskusta ei vielä täyttänyt neljää avoinna olevaa ehdokaspaikkaa. Päätökset tehdään viimeistään tammikuussa, mutta Väyrystä ei oteta listalle.

Uudeltamaalta vuoden 1995 eduskuntavaaleissa eduskuntaan valittu Väyrynen ilmoitti viime viikolla, että hän haluaisi uudestaan ehdokkaaksi. Ilmoitus yllätti keskustan piirijohdon, joka kuukautta aikaisemmin oli saanut Väyryseltä tiedon, että tämä pyrkii vain EU:n parlamenttiin kesäkuun vaaleissa. Väyrynen oli europarlamentin jäsen, kun hän uusi viime eduskuntavaaleissa kansanedustajan valtakirjansa. Väyrynen kuitenkin valitsi jatkamisen europarlamentissa ja tuli valituksi sinne syksyn 1996 vaaleissa. Välillä Väyrynen puhui pyrkimisestä eduskuntaan Lapin vaalipiiristä.

Piiritoimikunta patisti Väyrystä takaisin Lappiin

Keskustan Uudenmaan piiritoimikunta totesi tiedotteessaan, että Väyrynen on useaan otteeseen tehnyt selväksi, että hän ei pyri Uudellemaalle ehdokkaaksi. Piirin ehdokasasettelua on valmisteltu siltä pohjalta jo yli vuoden ajan. Uudenmaan keskustapiirin piti alun perin päättää ehdokasasettelusta 8. joulukuuta, mutta piiri aiensi kokoustaan, koska keskustan Peräpohjolan piiri pitää kokouksen ensi viikonvaihteessa. Uudenmaan keskustalaiset patistivat Väyrystä ehdokkaaksi "kotipiiristään" Peräpohjolasta. Uusmaalaisten keskustalaisten puheenjohtaja Kaikkonen huomautti, että Väyrynen on kirjoilla Keminmaalla. Väyrysellä tosin on myös asunto Tuusulassa, joka sattuu olemaan myös eduskuntaan ensi kertaa pyrkivän Kaikkosen kotikunta. Uudenmaan keskustapiiri toivoo, että Väyrynen voisi olla ehdokkaana eurovaaleissa.

Väyrynen ei ollut tavoitettavissa

Väyrynen oli itse paikalla piiritoimikunnan kokouksen alussa ja hänen kanssaan keskusteltiin asiasta. Hän lähti kuitenkin pois ennen päätöksentekoa, eikä ollut illalla tavoitettavissa. Väyrysen avustaja Petri Neittaanmäki sanoi, että Väyrynen ennakoi piiritoimikunnan päätöksen, koska niin monet sen jäsenistä ovat itsekin ehdokkaita. Väyrysen suostumus ehdokkaaksi Uudellemaalle on Neittaanmäen mukaan kuitenkin edelleen voimassa. Piiritoimikunnan kokousta päätöstä tehtäessä johtanut varapuheenjohtaja Varpu-Leena Malmberg sanoi, että keskustalle on tulossa hyvä lista ilman Väyrystäkin. Piiritoimikunnan jäsenet eivät kertoneet, miten kukin äänesti kokouksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.