Mainos

Vauvan merestä pelastanut mies löytyi: "Kuka tahansa olisi tehnyt saman"

Faiz Ullah Chisty oli eilen vaimonsa kanssa kävelyllä Kaivopuistossa. Rauhallinen päiväkävely sai kuitenkin dramaattisen käänteen.

– Istuimme kahvilan edessä ja juttelimme. Meistä noin viiden metrin päässä oli pariskunta, jolla oli vauva lastenvaunuissa, Chisty kertoo MTV Uutisille.

Chistyllä ei ollut suoraa näköyhteyttä pariskuntaan, mutta pian hänen vaimonsa alkoi kiljua ja Chisty huomasi vaunujen putoavan mereen.

– Näin, että vauva oli vaunujen sisällä, joten hyppäsin veteen. Vain muutama sekunti sen jälkeen myös vauvan äiti näki tapahtuman ja hyppäsi perässäni veteen, Chisty kertoo.

Chisty huomasi vauvan ja näki tämän olevan vajoamassa syvemmälle veteen. Hän sai kuitenkin otteen vauvasta. Chistyn arvion mukaan vauva ehti olla veden alla viidestä kymmeneen sekuntia.

– Olin onnekas, että pystyin pitelemään häntä, sillä jos hän olisi livennyt käsistäni, se olisi ollut muutaman sekunnin jälkeen katastrofi. Sen jälkeen vauvaa ei olisi enää löytänyt. Olin onneksi vaunukopan etupuolella ja onnistuin näkemään vauvan, Chisty kertoo.

Chistyllä oli kuitenkin vaikeuksia liikkua, sillä hänellä oli päällään ulkotakki ja kengät. Niimpä hän yritti vain nostaa vauvaa ylemmäs. Vauvan äiti sekä Chistyn vaimo saivat vauvan lopulta nostettua vedestä.

– Kaikki vain tärisivät. Vauva itki, mutta se oli hyvä merkki. Vauva pystyi hengittämään, Chisty kertoo.

Paikalle tuli pian ambulanssi. Kylmissään oleva Chisty ei kuitenkaan voinut jäädä paikalle pidemmäksi aikaa, vaan ryntäsi lähellä sijaitsevalle työpaikalleen vaihtamaan vaatteita.

– En siis voinut ottaa ylös heidän yhteystietojaan. Olen ollut hyvin huolissani, kun en tiennyt, kuinka vauva voi, Chisty sanoo.

Vanhemmat ovat etsineet sankaria

Vauvan vanhemmat ovat etsineet vauvan pelastanutta miestä Facebookissa, jotta he voisivat kiittää sankaria. Vanhempien kertomuksen mukaan heidän huomionsa oli herpaantunut aggressiivisten lokkien vuoksi, jolloin vaunut olivat lähteneet liikkeelle ja pudonneet mereen. 

Chisty uskoo, että hän tulee todennäköisesti miettimään tapahtunutta vielä pitkään.

– Lastenvaunut pysyvät mielessäni. Tulee kestämään aikansa, kunnes kaikki palaa normaaliksi. Kyseessä oli ihmiselämä. Hän olisi voinut livetä käsistäni. Se olisi vainonnut minua, vaikka elämä onkin Jumalan käsissä, hän pohtii.

Bangladeshista vuonna 2002 Suomeen muuttanut mies ei pidä itseään sankarina.

– Kuka tahansa olisi tehnyt saman. Jos vauva voi hyvin, olemme vaimoni kanssa hyvin iloisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja