Mainos

Vattenfallin ostotarjous Savon Voimasta päättyy

Ruotsalaisen energiayhtiön Vattenfall Oy:n Savon Voima Oy:stä tekemä 1,1 miljardin markan ostotarjous ei ole enää voimassa. Vattenfall ilmoitti tänään vetävänsä tarjouksensa pois, koska omistajakuntien keskuudesta ei löytynyt riittävän suurta kannatusta Savon Voiman myynnille.

Vattenfallilta ei ole odotettavissa uusia, korotettuja tarjouksia Savon Voimasta. Yhtiö seuraa kuitenkin tilanteen kehittymistä. Savon Voiman osakaskunnat perustivat viime viikolla uuden työryhmän, jonka tehtävänä on vappuun mennessä laatia ehdotus yhtiön kehittämisestä ja mahdollisesta omistuspohjan laajentamisesta.

-Olemme avoimia keskusteluille uusista yhteistyömalleista, joilla ratkaistaisiin kestävällä pohjalla Pohjois-Savon energiahuollon ongelmia tiukasti kilpailluilla markkinoilla, kertoo Vattenfallin toimitusjohtaja Kaj Hägglund.

Savon Voiman myyntiä kannattaneiden kuntien osuus Savon Voiman osakekannasta jäi vajaaseen 43 prosenttiin. Savon Voiman ja Kuopion Energian fuusio sai taakseen hieman yli 50 prosenttia osakkeista, mitä ei myöskään ole pidetty riittävänä.

-Syntyneessä pattitilanteessa on parasta, että omistajakuntien asettama uusi työryhmä voi ennakkoluulottomasti tutkia kaikkia kehittämisvaihtoehtoja puhtaalta pöydältä. Entisten ehdotusten pitäminen esillä ja voimassa häiritsisi vain ryhmän työrauhaa, toteaa Hägglund.

Savolainen energiapeli on jatkunut kiihtyvänä viime vuoden keväästä lähtien. Vattenfallin ostotarjoukset on käsitelty jo kolmeen kertaan kuntien päättävissä elimissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.