Vatanen ratkaisi Selänteen juhlaottelun Anaheimille

Teemu Selänteen paidanjäädytyksellä alkanut NHL-ottelu päättyi myös suomalaisjuhliin, kun puolustaja Sami Vatanen iski Anaheim Ducksin ratkaisevan maalin 5-4-lukemiin päättyneen ottelun voittomaalikisassa.

Ducks nousi päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin Winnipeg Jetsiä vastaan. Vatanen syötti 3-4-kavennusmaalin erän alkupuoliskolla. Jatkoajalle mentiin lukemissa 4-4, kun Rickard Rakell tasoitti ottelun reilut kaksi minuuttia ennen loppua.

Ratkaisuun tarvittiin kuuden kierroksen voittomaalikisa, jossa Vatanen nousi sankariksi iskemällä Anaheimin kolmannen maalin sen jälkeen, kun Winnipegin Mark Scheifele epäonnistui yrityksessään.

Voittomaali kirvoitti hymyt myös VIP-aitiossa, jossa Selänne seurasi kamppailua muun muassa Saku Koivun ja Jari Litmasen kanssa.