Salatut elämät

Pihlajakadulla tapahtuu!

Salkkareiden viikon jaksot ennakkoon

Katso lisää

Vastasyntyneenä Salkkari-uransa aloittanut Ruupertti Arponen jättää sarjan – "Jos siinä onkin virhe, minä tulen takaisin"

18:16
Katso myös Salattujen elämien vastaavan tuottajan haastattelu! Marko Äijö paljastaa, miksi näin lohduttomaan juonenkäänteeseen päädyttiin

5-vuotias Ruupertti Arponen hyppäsi Salkkareiden Iljan rooliin vain yhdeksän päivän ikäisenä. Nyt hahmo poistuu sarjasta dramaattisen käänteen myötä.

Ruupertti Arponen nähtiin ensimmäisen kerran Salatut elämät -sarjassa maaliskuussa 2015, kun raskautensa pitkään salannut Sanni (Kerttu Rissanen) synnytti poikavauvan. Arponen oli sarjassa aloittaessaan vain yhdeksän päivää vanha.

Sittemmin sarjan vauva sai nimen Ilja, ja hän soljahti mukaan teinivanhempiensa Sannin ja Talen (Emil Hallberg) elämään, vaikka mutkia matkaan toivat muun muassa isyysarvailut.

Taalasmaan perheelle käy kuitenkin huonosti Salkkareiden kevätkauden viimeisillä hetkillä. Kohtauksiin liittyy kosolti dramatiikkaa, sillä perhe saa surmansa helikopteriturman yhteydessä.

Äiti Tiina Arposen mukaan 5-vuotias ei kuitenkaan säikähtänyt rankkoja kohtauksia, sillä kuvaukset on toteutettu niin, ettei työ käy lapselle liian pelottavaksi. 

– Kohtaukset kuvataan niin, että ne ovat tavallisia kuvauspäiviä. Hän ei itse ymmärrä, mitä kohtauksessa tapahtui. Muutenkin aina kun hän on kuvauksissa, hän on vaan onnellinen tyypeistä keiden kanssa saa siellä olla, kertoo äiti, ja muistuttaa, että Ruupertti oli vielä nuorempi, kun hän näytteli kohtauksessa, jossa hahmoja uhattiin aseella. 

– Silloin hän säikähti, koska siinä oli ilmeisesti ollut huutoa. Nyt ei kuitenkaan ollut mitään.

Lämpimät välit vastanäyttelijöihin

Vaikka kohtauksia ei kotona juuri puida, on siitä, että mukava työ Salkkareissa loppuu, sen sijaan käyty keskusteluja pienen näyttelijän kanssa.

– Kesällä ja talvella on ollut aina pidemmät tauot, joten en ole varma, onko hän selkeästi ymmärtänyt, että nyt kuvaukset eivät enää jatku. Lempeästi ole yrittänyt siitä muistaa sanoa, koska hän on aina tykännyt olla kuvauksissa tosi paljon, kertoo Tiina Arponen.

Äiti kertoo, että Ruupertti oli kuitenkin asiasta puhuttaessa heittänyt ilmoille hauskan lauseen.

– Hän sanoi, että jos siinä onkin virhe, minä tulen takaisin. Ja kun kyse on Salkkareista, niin ainahan siinä voi olla virhe, äiti nauraa.

Ruupertti puhui äitinsä mukaan Kertusta ja Emilistä aina todella lämpimään sävyyn. Myös Iljan isomummin Ulla Taalasmaan roolista tuttu Maija-Liisa Peuhu on vilahdellut puheissa.

– Yksi ilta hän pohti tulevien lastensa nimiä, ja yksi niistä kolmesta oli Maija-Liisa, äiti paljastaa.

Ruupertti ei unohda Peuhua myöskään silloin, kun hän laskee isoäitejään, vaikka oma elämä ja Iljan elämä eivät mene sekaisin.

– Lopuksi hän sanoo: ja on minulla neljäskin, Iljan mummo Ulla! Se on ihanaa, koska aika harva suomalainen voi sanoa, että Ulla Taalasmaa on hänen mummonsa, Tiina Arponen nauraa.

Äiti toivoo, että Ruupertti voisi jossain muodossa jatkaa näyttelijänä tulevaisuudessakin.

– Hän kunnioittaa esimerkiksi ohjaajia ikätasoonsa nähden hyvin ja suhtautuu avoimin mielin kaikkiin ihmisiin. Hän on oppinut kuvauksissa tosi paljon ja olisi kiva, että opittuja taitoja voisi ylläpitää.

Salatut elämät arkisin klo 19.30 MTV3-kanavalla ja mtv.fissä 3.8. alkaen! Koko viikon jaksot ennakkoon C Moressa!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja