Mainos

Vastahakoisia hoitajia motivoidaan rokotuksiin Tampereella

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä aloitetaan kampanja hoitajien mielen muuttamiseksi sikainfluenssarokotuksen suhteen. Työntekijöille annetaan tänään motivaatiopaketti, jossa kerrotaan faktatietoa rokotuksesta ja sen vaikutuksesta.

Taysin ylilääkäri, infektiolääkäri Jukka Lumio kertoo, että työntekijät ovat suhtautuneet rokotuksiin epäilevästi.

- Olemme kierrelleet osastoilla ja kuunnelleet henkilökunnan asenteita. Työntekijöiden haluttomuus rokotuksen ottamiseen on ollut huolestuttavaa, mutta en ole vielä lopullisen huolissani. Olemme vasta aloittamassa rokotuksia ja kampanjaa niiden puolesta, Lumio kertoo.

Infektiolääkäri Lumio uskoo, että henkilökunnan mielipiteet muuttuvat radikaalisti myönteisempään suuntaan muutamassa päivässä.

- Muuta keinoa tähän ei ole kuin antaa rehellistä tietoa rokotteen koostumuksesta ja sen tiedetyistä haitoista ja tehosta. Kaikki nämä tulevat olemaan hyviä uutisia.

Lumio sanoo nähneensä paljon vastustusta, joka perustuu ihmisten omiin pelkoihin ja luuloihin. Puheissa on vilissyt kaikenlaista "päätöntä", kuten rokotusfirmojen salaliittoja ja aineiden luonnonvastaisuutta.

- Ymmärrän, että vielä ollaan hämillään, mutta uskon, että ainakin asiantuntijoiden keskuudessa asiallinen tieto voittaa.

Lumio painottaa, että ketään ei syyllistetä, vaikka rokotteen jättäisi ottamatta. Ketään ei rokotukseen tulla painostamaan. Myöskään motivaatiopakettia ei ole laadittu paatokselliseen tai painostavaan sävyyn, vaan sillä halutaan antaa oikeaa tietoa.

- Kampanjassa korostetaan kuitenkin työntekijöiden vastuuta potilasturvallisuudesta. Tärkein tavoite on estää viruksen leviäminen sairaaloissa, joissa on paljon suuren riskin potilaita.

Lumio kertoo, että työntekijät saavat jatkaa normaaleissa tehtävissään, mutta raskaana oleva hoitaja, joka kieltäytyy rokotuksesta, ei voi toimia influenssapotilaiden hoitamisessa.

Rokotusta tarjotaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin 3 000 työntekijälle. Joukon rokottaminen vie muutaman viikon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.