Mainos

Vasemmistoliitto ja kokoomus napit vastakkain työajoista

MTV:n netin Vaaliväittelyn ensimmäisessä osassa Sirpa Puhakka (vas.) syyttää Risto E.J. Penttilää (kok.)alistetussa asemassa olevien työntekijöiden unohtamisesta. Penttilä haluaisi, että EU ei kajoaisi työajoista sopimiseen, vaan ehdoista päätettäisiin paikallisesti.

- Kuinka moni yksinhuoltaja, pienipalkkainen tai lomautus- tai työttömyysuhan alla uskaltaa neuvotella työajastaan aidosti omalla työpaikallaan? Myös EU:ssa on toteutettava työaikoja parantavaa lainsäädäntöä, vasemmistoliiton puoluesihteeri Puhakka vaatii.

Kokoomuksen eurovaaliehdokas ja EVA:n johtaja Penttilä sanoo luottavansa enemmän suomalaiseen ay-liikkeeseen ja suomalaisiin työantajiin kuin Brysselin poliitikkoihin.

- Työstä pitää päättää siellä, missä sitä tehdään, Penttilä napauttaa.

Viime viikonloppuna pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) moitti EU-parlamentaarikkoja siitä, että vain kaksi heistä äänesti Suomen hallituksen linjan mukaisesti työaikadirektiivin käsittelyssä. Puhakan mukaan meppien tulee äänestää jatkossakin omantuntonsa mukaan.

Ehdokkaat haastavat toisensa Vaaliväittelyssä

MTV:n Vaaliväittely käynnistyi tänään EU-vaalisivustolla ja jatkuu vaalipäivään saakka. Väittelyssä ehdokkaat ottavat yhteen EU:hun liittyvistä aiheista ja kansalaiset voivat kommentoida keskustelua. Vaaliväittely avaa joka päivä uudet puheenaiheet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.