Vasemmistoliitto ja kokoomus napit vastakkain työajoista

MTV:n netin Vaaliväittelyn ensimmäisessä osassa Sirpa Puhakka (vas.) syyttää Risto E.J. Penttilää (kok.)alistetussa asemassa olevien työntekijöiden unohtamisesta. Penttilä haluaisi, että EU ei kajoaisi työajoista sopimiseen, vaan ehdoista päätettäisiin paikallisesti.

- Kuinka moni yksinhuoltaja, pienipalkkainen tai lomautus- tai työttömyysuhan alla uskaltaa neuvotella työajastaan aidosti omalla työpaikallaan? Myös EU:ssa on toteutettava työaikoja parantavaa lainsäädäntöä, vasemmistoliiton puoluesihteeri Puhakka vaatii.

Kokoomuksen eurovaaliehdokas ja EVA:n johtaja Penttilä sanoo luottavansa enemmän suomalaiseen ay-liikkeeseen ja suomalaisiin työantajiin kuin Brysselin poliitikkoihin.

- Työstä pitää päättää siellä, missä sitä tehdään, Penttilä napauttaa.

Viime viikonloppuna pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) moitti EU-parlamentaarikkoja siitä, että vain kaksi heistä äänesti Suomen hallituksen linjan mukaisesti työaikadirektiivin käsittelyssä. Puhakan mukaan meppien tulee äänestää jatkossakin omantuntonsa mukaan.

Ehdokkaat haastavat toisensa Vaaliväittelyssä

MTV:n Vaaliväittely käynnistyi tänään EU-vaalisivustolla ja jatkuu vaalipäivään saakka. Väittelyssä ehdokkaat ottavat yhteen EU:hun liittyvistä aiheista ja kansalaiset voivat kommentoida keskustelua. Vaaliväittely avaa joka päivä uudet puheenaiheet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat