Mainos

Vasemmistoliitto haluaa tietoa hallituksen uudistushankkeista

Vasemmistoliitto haluaa hallitukselta tietoa työelämän uudistuksista. Puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes varoitteli puuttumasta uuteen työsopimuslakiin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes haluaa hallitukselta pikaisesti tietoa siitä, mitä ovat ne ns. rakenteelliset uudistukset, joilla ihmiset aiotaan saada pysymään työelämässä nykyistä kauemmin.

Siimes varoitteli puuttumasta vaivalla kasattuun uuteen työsopimuslakiin. Uusi laki muun muassa kieltää määräaikaisten työsopimusten ketjuttamisen ilman pätevää syytä. Varoittelun taustalla olivat keskustan piiristä esitetyt vaatimukset työelämän jäykkyyksien purkamisesta.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä kiirehti kesäkokouksensa päätteeksi Kotkassa yhteistoimintalain uudistamista ja siinä erityisesti työntekijöiden irtisanomiskynnyksen nostamista.

Tulossa olevat rakenteelliset uudistukset olivat yksi puheenaihe jo kesän alussa SDP:n ja vasemmistoliiton johdon yhteisessä neuvonpidossa. Tiettävästi SDP:n johto tunnusteli tuolloin vasemmistoliiton valmiutta tukea tulossa olevia uudistuksia. Siimes ei myöntänyt eikä kiistänyt, kun asiaa kysyttiin ryhmäkokouksen tiedotustilaisuudessa. Hän tyytyi toteamaan, että avoimia valtakirjoja ei ainakaan annettu.

Eduskuntaryhmä kiirehti myös öljyntorjuntakeskuksen perustamista itäiselle Suomenlahdelle. Ryhmän puheenjohtaja Outi Ojala toivoi, että asia ei juutu kiistelyyn sijoituspaikasta. Helsingistä itään se pitäisi joka tapauksessa sijoittaa ja Kotka voisi Ojalan mielestä olla hyvin mahdollinen paikka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.