Mainos

Vasemmistolaiset mellakoivat Berliinissä

Satoja on loukkaantunut rajuissa mellakoissa Berliinissä viime yönä. Uusia yhteenottoja poliisin ja vasemmistolaisten välillä pelätään tänä iltana.

Satoja ihmisiä on loukkaantunut väkivaltaisisssa mielensoituksissa Berliinissä viime yönä. Uusia yhteenottoja poliisin ja vasemmistonuorten välillä pelätään tänä iltana.

Rajuihin vappumellakoihin on Berliinissä vuosien varrella totuttu, mutta poliisin mukaan viimeöiset kahakat olivat väkivaltaisimpia pitkiin aikoihin. Tuoreen tiedon mukaan yli 80 poliisia on loukkaantunut - mielenosoittajia huomattavasti enemmän.

Kreuzbergin kaupunginosassa mellakat alkoivat rauhallisesti sujuneen rock-konsertin jälkeen, kun väkivaltaisiksi tunnetut anarkistit ns. autonomit murtautuivat läheiseen elintarvikemyymälään ja ryhtyivät ryöstämään sieltä alkoholia ja savukkeita.

Ryösteleviä nuoria taltuttamaan komennettu poliisi kohtasi murskaavan kivi- ja pullosateen. Koirien ja pamppujen ohella poliisi joutui turvautumaan kyynelkaasuun ja vesitykkeihin.

Itäberliinin puolella Prenzlauer Bergissä 10 000 ihmisen katujuhla päättyi väkivaltaisesti, kun mielenosoittajat sytyttivät kadulle nuotion. Poliisi yritti sammuttaa tulen, mutta sielläkin lenteli kiviä ja pulloja, eikä pelastusmiehistö päässyt hoitamaan loukkaantuneita ennenkuin suuri määrä poliiseja oli saanut mellakoitsijat vetäytymään.

Viime vuonna poliisia syytettiin samanlaisessa tilanteessa tarpeettoman väkivallan käytöstä, ja tällä kertaa poliisi halusikin välttää näkyvää läsnäoloa, joka olisi saattaanut villitä väkijoukkoa. Se odotti pitkään ennenkuin ryhtyi hajottamaan ryösteleviä mielenosoittajia.

(MTV3)

Katso myös Kari Lumikeron juttu aiheesta (Seitsemän uutiset 01.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.