Vartiainen myöntää maahanmuuttoon liittyvät näkemyserot kokoomuksen sisällä – "Suomella ei ole kykyä ottaa vastaan ihmisiä, joista suuri osa jää elämään tulonsiirroilla"

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen pyrkii puolueen pormestariehdokkaaksi Helsingissä.

– Vaikka olen lähtenyt politiikkaan parantamaan valtakunnan taloutta, olen kuitenkin tietoinen siitä, että nykyaikainen talouskasvu on kaupunkien kasvua. Helsingin menestyminen on siksi kriittistä koko Suomen menestyksen kannalta, Vartiainen sanoo STT:lle.

– Sellaiset kansakunnat pärjäävät, joissa on vahvoja yliopistokaupunkeja, jotka houkuttelevat nuoria, liikkuvaisia, osaavia ikäluokkia maahan opiskelemaan ja töihin, hän täydentää.

Vartiainen nostaa kaupungin tuleviksi haasteiksi koronaepidemian vaikutuksista selviytymisen ja sopeutumisen sote-uudistukseen. Hänen mukaansa Helsingin kokoomuksen on tärkeää pitää kiinni siitä, ettei kaupungin veroäyri nouse kohtuuttomasti.

Somen identiteettimittelö ei "hirveästi kiinnosta"

Kokoomuksen pormestariehdokkaaksi valittu Kirsi Piha ilmoitti viikonloppuna vetäytyvänsä Helsingin kuntavaali- ja pormestariehdokkuudesta.

Piha viittasi luopumispäätöksessään puolueen sisäisiin jakolinjoihin.

Vartiainen kertoo pitävänsä keskustelua kokoomuksen sisäisistä jakolinjoista käsittämättömänä.

–  En näe, että tällainen arvonokittelu liittyisi mihinkään ajankohtaiseen poliittiseen kysymykseen. Tämä on puhdasta identiteettimittelöä somen pohjalta, eikä se suoraan sanottuna minua hirveästi kiinnosta.

Vartiaisen mukaan kokoomuksessa kannatetaan aika yksimielisesti työperäistä maahanmuuttoa, mutta humanitaariseen maahanmuuttoon liittyen sen sijaan voisi olla painotuseroja.

Hänen mukaansa puolueessa kuitenkin kannatetaan yhteisesti sosiaaliturvan ja työmarkkinoiden uudistuksia, joilla edistettäisiin turvapaikanhakijoiden integraatiota työmarkkinoille.

– Suhtaudun myönteisesti siihen, että Suomeen otetaan turvapaikanhakijoita, mutta Suomella ei ole kansakuntana tällä hetkellä kykyä ottaa ihmisiä vastaan, koska niin suuri osa heistä jää työelämän ulkopuolelle ja elämään tulonsiirroilla, Vartiainen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat