Juhana Vartiainen lähtee Helsingin pormestarikisaan – kokoomusedustaja HS:lle: "Minun makuuni Helsinki on vähän liian pieni"

10:05
Jaakko Loikkasen haastattelussa pormestariksi pyrkivä Juhana Vartiainen.

Kansanedustaja Juhana Vartiainen ilmoitti Helsingin Sanomille olevansa käytettävissä kokoomuksen Helsingin pormestariehdokkaaksi. Hän vahvisti asian myöhemmin Twitterissä, jossa julkaisi linkin podcastiinsa nykyisen Helsingin pormestarin, Jan Vapaavuoren kanssa.

– Minun makuuni Helsinki on vähän liian pieni, mutta onneksi kaupunki kasvaa ja kehittyy. Rakastan Tukholmaa, joka on kuin pieni Manhattan, Vartiainen kuvailee lehden haastattelussa.

Vartiainen sai jo ennen ilmoitustaan tukea puolueen sisältä. Häntä ovat tukeneet esimerkiksi MTV:n Uutisaamussa vieraillut Elina LepomäkiYlen A-Studiossa kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kehui Vartiaista. 

Myös Kirsi Pihan aiemmin haastanut Wille Rydman on kertonut kannattavansa Vartiaista.

– Uskon, että Juhanalla on näissä olosuhteissa minua paremmat edellytykset onnistua luotsaamaan kokoomusjoukkue vaalivoittoon Helsingissä huhtikuun vaaleissa. Tuen siis hänen valintaansa pormestariehdokkaaksemme, Rydman kirjoitti.

Kokoomuksen pormestarikuvio mutkistui lauantaina, kun ehdokkaaksi jo valittu Piha yllättäen ilmoitti jättävänsä kuntavaalit väliin.

Vartiainen valittiin eduskuntaan vuoden 2015 vaaleissa ja Helsingin kaupunginvaltuustossa hän on istunut vuodesta 2017. 

Aiemmin Vartiainen toimi Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n ylijohtajana ja Ruotsin valtiollisessa suhdanneinstituutissa tutkimusjohtajana.

3:58
Näin Petteri Orpo kommentoi myrskyä, jonka Kirsi Pihan vetäytyminen aiheutti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja