Pormestariksi pyrkivä Vartiainen ei tunnista kokoomuksen ristiriitoja: "Kaikki saavat olla niin konservatiiveja tai liberaaleja kuin haluavat"

10:05
Helsingin kokoomuksen pelastus? Studiossa kokoomuksen Helsingin pormestariehdokkaaksi pyrkivä Juhana Vartiainen

Kokoomuksen kansanedustaja ja Helsingin pormestariehdokkaaksi pyrkivä Juhana Vartiainen ei ole huolissaan puolueen sisäisistä ristiriidoista.

Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa vieraillut Vartiainen sanoi, että entisen pormestariehdokkaan Kirsi Pihan luopuminen ehdokkuudesta tuli hänelle yllätyksenä.

– Se oli yllättävää ja hieman vaikeasti ymmärrettävää. En ole perehtynyt hänen motiiveihinsa tarkemmin eikä se enää minua kiinnosta. Keskityn nyt omaan työhöni.

Piha perusteli ehdokkuudestaan luopumista sillä, että hänellä ei olisi edellytyksiä onnistua kokoomuslaisena pormestarina, sillä puolueessa vallitsee moninaisten arvojen kirjo. Vartiainen ei tunnista Pihan mainitsemaa ongelmaa.

– Jos hän on sellaisen arvion tehnyt, niin ehkä silloin on ollut hyvä luopua. En onnistu näkemään tässä ongelmaa, sillä kokoomukseen on aina mahtunut eri tavalla ajattelevia ihmisiä. Mielestäni kaikki saavat olla niin konservatiiveja tai liberaaleja kuin haluavat.

Vartiainen pitää harmillisena sitä, että sosiaalisessa mediassa käydään usein kärjistynyttä keskustelua, joka on irrallaan kaikista ajankohtaisista asiakysymyksistä.

Vartiainen itse toivoisi Helsingistä nykyistäkin voimakkaaammin kasvavaa kaupunkia, jonne muuttaisi ihmisiä paitsi muualta Suomesta myös muualta maailmasta.

– Toivon, että Helsinkiin tulisi luovia, nuoria ihmisiä myös muualta maailmasta. Se miten Helsinki pärjää, on kriittisen tärkeää myös Suomen kannalta. Nykyaikainen talouskasvu tarkoittaa käytännössä kaupunkien kasvua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja