Varmista hyvät yöunet jo päivällä näiden rutiinien avulla

Älypuhelimen selaaminen tai television katselu ennen nukkumaanmenoa voivat karkottaa unen silmäkulmasta. Itselleen voi kuitenkin pedata hyvät yöunet jo päivän aikana.

Jokailtaiset rutiinit auttavat lasta nukahtamaan, mutta toimivat samoin myös aikuisen kohdalla. Kokeile näitä keinoja jo tänään:

1. Lue

Rauhoita makuuhuone ja tartu esimerkiksi hyvään self-help-kirjaan. Lukeminen on aina parempi vaihtoehto kuin television katselu, mutta jännärit ja murhamysteerit saattavat viedä unen mennessään.

2. Harjaa ja lankaa

Hampaiden laiminlyönti voi johtaa vakaviin terveysongelmiin. Ota siis tavaksesi harjata ja langata hampaasi aamuin illoin. Tuttu rutiini myös muistuttaa nukkumaanmenoajan lähestyvän.

3. Valmistaudu seuraavaan päivään

Kun valitset illalla seuraavan päivän vaatteet ja valmistat lounaan, säästät aikaa ja hermoja aamulla. Voit myös mennä rauhassa nukkumaan, kun tiedät, että kaikki on valmiina tulevaa päivää varten.

4. Venyttele

Kolottava niska voi vaikeuttaa nukahtamista. Venyttely pitää lihakset rentoina ja valmistaa kehon nukkumista varten.

5. Mene sänkyyn varttia aiemmin

Univajeella on monia haittavaikutuksia terveyteen. Pane siis maate jo varttia aiemmin kuin olit ajatellut. Näin pääset rauhoittumaan ja saat samalla pidemmät yöunet.

6. Muista raudat tai purentakisko

Jos sinulla on yöraudat tai purentakisko, älä jätä sitä käyttämättä vain, koska se tuntuu illalla vaivalloiselta. Hampaasi pysyvät kunnossa ja unesi paranee.

7. Poista meikki

Meikin poistaminen voi tuntua väsyneenä liian vaivalloiselta, mutta ihosi kiittää parin minuutin panostuksesta. Meikki tukkii huokosia ja voi aiheuttaa näppyjä sekä tehdä ihosta väsyneen näköisen.

8. Kirjaa ylös kiitollisuuden aiheet

Kun kirjoitat päivittäin muistivihkoon yhdestä kolmeen asiaa, joista olet kiitollinen, luot positiivisuuden ilmapiirin, joka vaikuttaa myös uneesi. Kiitollisuus on aliarvostettu tunne, joka voi kuitenkin muuttaa ajattelutapasi kielteisestä myönteiseen.

9. Meditoi

Meditaatio vähentää stressiä ja luo mielenrauhaa. Meditaation hyödyt ovat lukuisat: muun muassa muistin paraneminen, luovuuden lisääntyminen sekä ahdistuksen laantuminen.

Lähde: popsugar.com

Lue myös:

    Uusimmat