Varma aurinko, pilvenpiirtäjiä, aavikkosafareita – tässä talven ehdoton trendikohde

Tämän talven trendikohteissa on yksi selvä nousija: Dubai. Lisääntyneet lentoyhteydet ja kasvava pakettimatkatarjounta ovat laskeneet hintoja ja helpottaneet matkustamista Arabiemiraatteihin.

Varma aurinko, hyvät ostosmahdollisuudet ja kohtuulliset majoitushinnat tekevät kohteesta houkuttelevan lämpöä etsiville talvilomailijoille.

Turvallisuustilanne on aiheuttanut matkailijakatoa monissa arabimaailman aiemmin suosituissa matkailumaissa. Esimerkiksi Egypti on kärsinyt pahasti ja Dubain kasvavan suosion yhdeksi syyksi voidaankin laskea sen rooli Punaisenmeren rantakohteiden osittaisena korvaajana. Dubaita pidetään hyvin turvallisena ja rauhallisena matkakohteena.

Dubain kasvava suosio näkyy paitsi matkustajamäärissä, myös suomalaisten verkkokäyttäytymisessä. Dubai on pysytellyt koko syksyn ja alkutalven Rantapallon luetuimpien ja haetuimpien kohteiden kärkijoukossa jopa supersuosikkeja Espanjaa ja Thaimaata hätyytellen.

Rantapallo kokosi viisi vinkkiä ensikertalaisen Dubaihin – näin matkasi onnistuu!

1. Varaudu lämpöön

Dubai houkuttelee matkailijoita erityisesti lämmöllä, sillä vuorokauden keskilämpötila ei laske 20 asteen alapuolelle edes talvella. Dubaissa sataa vettä vain muutaman kerran vuodessa. Paras aika matkustaa Dubaihin on lokakuusta toukokuulle, jolloin lämpötila pysyttelee 22–32 asteen välillä. Kesäkaudella Dubain kuumuus voi muuttua jo tukalaksi, sillä kesä–syyskuussa lämpötilat voivat nousta jopa 48 asteeseen.

2. Dubain superlatiivit houkuttavat: maailman korkein rakennus ja uusin metro

Dubaissa mikään ei ole keskinkertaista, eikä kaupungista ole vaikeaa löytää paikkaa, jossa olisi jotain maailman korkeinta, uusinta, hienointa tai kalleinta. Maailman vielä toistaiseksi korkein rakennus Burj Khalifa sijaitsee valtavan, 1 200 liikkeestä koostuvan Dubai Mall -ostoskeskuksen yhteydessä. Tämä valtava pilvenpiirtäjä kohoaa 828 metrin korkeuteen ja tarjoaa kävijöille mahdollisuuden katsella maisemia jopa 555 metrissä sijaitsevasta 148. kerroksesta käsin.

Maailman korkeimman rakennuksen tittelin lisäksi Burj Khalifa pitää hallussaan myös monta muuta ennätystä: se on maailman korkein vapaasti seisova rakennelma, rakennus jossa on eniten kerroksia koko maailmassa, korkeimmalla sijaitseva käytössä oleva kerros maailmassa, maailman korkein ulkona sijaitseva näköalatasanne, maailman pisimmällä välimatkalla varusteltu hissi sekä maailman korkein palveluhissi.

Vaikuttavien rakennusten lisäksi myös kaupungin metro on saavuttanut maailmanennätyksen, sillä se on maailman pisin ilman kuskia liikennöivä automatisoitu raidereitti. Dubaille sopivaan tyyliin metrossa on oma kultaluokkansa sekä vain naisille tarkoitettu osasto.

3. Aavikkosafari kruunaa Dubain-matkan

Aito aavikkosafari on monen lapsen ja aikuisenkin unelma, ja se on helppo toteuttaa Dubaissa. Muutaman tunnin tai yhden päivän mittaiset maastoautosafarit ovat hyvin suosittua lomaohjelmaa. Tämä kannattaa kokea vaikka et olisikaan hurjapääluonne, sillä hiekka-aavikko on jo luonnonympäristönä ensikertalaiselle upea elämys.

4. Lennä Dubaihin halvalla

Dubaihin on Suomesta mainiot lentoyhteydet, sillä nykyisin sekä Finnair että Norwegian tarjoavat suoria lentoja Helsingistä. Lisäksi muiden yhtiöiden välilaskullisia yhteyksiä on runsaasti. Suora lento Helsingistä Dubaihin kestää reilut kuusi tuntia. Hintakilpailun seurauksena edestakaiset lennot Helsingistä Dubaihin on voinut tänä talvena löytää jopa alle 150 eurolla.

5. Maassa maan tavalla – Dubailla on omat erityispiirteensä

Arabiemiraattien pääuskonto on islam, ja valtaosa paikallisista on muslimeja. Matkailijan tulee kiinnittää huomiota erityisesti pukeutumiseen ja alkoholin käyttöön, mutta kaikkiaan turisteihin suhtaudutaan varsin sallivasti. Dubain loistosta valtaosa on rakennettu ulkomaisin voimin ja vain noin kymmenen prosenttia Arabiemiraattien asukkaista on paikallista syntyperää.

Dubai on eksoottinen mutta helppo kohde, jonka koristeelliset moskeijat, vilkkaat soukit ja kahviloissa leijaileva vesipiipun makea tuoksu ovat monille suomalaisille vielä uusia elämyksiä.

Lähde: Rantapallo

Lue myös:

    Uusimmat