Mainos

Varastetut Munchin taulut löydetty

Norjan poliisi on löytänyt kaksi varastettua Edvard Munchin maalausta.

Norjan poliisi on löytänyt kaksi Edvard Munchin maalausta, jotka varastettiin kaksi vuotta sitten. Poliisi ilmoitti Huuto- ja Madonna-maalausten löytymisestä illalla Oslossa. Molemmat maalaukset ovat nyt poliisin huostassa, ja niiden kerrottiin olevan varsin hyvässä kunnossa.

- Vahingot ovat paljon pienemmät kuin olimme pelänneet, kertoi poliisipäällikkö Ivar Stensrud.

- Olemme etsiskelleet näitä tauluja järjestelmällisesti kaksi vuotta ja yhdeksän päivää ja nyt olemme löytäneet ne.

Stensrud ei kertonut, mistä ja kuinka maalaukset oli löydetty. Taulujen löytymisen jälkeen ei ole tehty uusia pidätyksiä, eikä sellaisia myöskään poliisin mukaan ole odotettavissa.

Aseistautuneet miehet varastivat Huudon ja Madonnan 22. elokuuta 2004 keskellä päivää Munch-museosta Oslossa. Varkaudesta tuomittiin viime keväänä kolme miestä kahdeksan, seitsemän ja neljän vuoden vankeusrangaistuksiin. Kaksi miehistä määrättiin myös maksamaan kaikkiaan 750 miljoonan kruunun eli noin 100 miljoonan euron korvaukset. Oikeudenkäynnissä ei kuitenkaan selvinnyt, mihin taulut olivat joutuneet.

Nyt löytynyt Huuto ei ole taulun tunnetuin versio. Munch teki kaikkiaan neljä versiota maalauksesta. Tunnetuin versio varastettiin Norjan kansallisgalleriasta 1994, mutta se löytyi useiden kuukausien etsintöjen jälkeen lähellä Osloa sijaitsevasta hotellista. Munch maalasi molemmat nyt löytyneet taulut vuonna 1893.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.