Mainos

Kiinteistönvälittäjä röyhkeän tempun kohteena asuntoesittelyssä

Viikonloppuna Helsingin Kalliossa tapahtui varsin harvinainen kähvellys, kun kiinteistönvälittäjän puhelin hävisi kesken asuntonäytön. 

Sunnuntaina iltapäivällä alkaneessa kaksion näytössä oli kaksi välittäjää, joista toinen sattui puhumaan puhelimessa näytön alkaessa. Toinen välittäjistä sesoi asunnon ovella ja tervehti sisään tulevia ihmisiä.

– Olimme pyytäneet ihmisiä ilmoittautumaan näyttöön etukäteen, ja ensimmäisenä sisään tullut nuori mieshenkilö ei ollut listassamme. Hän ei tervehtinyt, vaan asteli suoraan peremmälle. Emme ehtineet vahtia häntä, koska näyttöön tuli runsaasti ihmisiä. Meillä on vahva epäily siitä, että juuri hän varasti puhelimeni keittiössä olleesta laukustani, kiinteisövälittäjä Leena Ahlbäck kertoo.   

Epäilystä tukee se, että mieshenkilö ei ollut kymmeniä vuosia alalla olleiden välittäjien tyypillinen asiakas. 

– Mies ei ollut tilannut asunnosta mitään esitteitä tai isännöitsijän todistuksia etukäteen. Pysytimme tunnistamaan kaikki muut asiakkaamme, joten arvasimme, että varkaan täytyi olla juuri tämä kaveri. 

Leena Ahlbäck huomasi vasta esittelyn päätyttyä puhelimensa kadonneen. 

– Aloimme sitten seurata toisesta puhelimesta puhelimeni liikkeitä. Huomasimme, että puhelin lähti käpyttelemään Kalliosta Töölöön, ja siellä sijaitsevaan asuntolaan. Menimme sinne myöhemmin samana iltana näyttöjemme päätyttyä ja kerroimme asiamme asuntolan hoitajalle. Asuntolan hoitaja tutki valvontakameroista asukkaiden liikkeitä tiettyinä kellon aikoina ja pystyi todennäköisesti tunnistamaan epäillyn. Myös asuntolan tietokoneista oli etsitty tietoa kännykän pin-koodin murtamisesta. 

Ahlbäck aikoo tänään tehdä poliisille rikosilmoituksen asiassa, ja on toiveikas puhelimensa jälleen näkemisestä. Hän ei muista vastaavaa tapahtuneen koko 40-vuotisen uransa aikana. 

– Kukaan ei koskaan aiemmin ole varastanut meiltä välittäjiltä tai huoneistosta mitään, vaan tämä on aivan ainutlaatuinen tapaus, hän ihmettelee. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.