Mainos

Vapun sää: Sateita ainakin jossakin osassa maata

Vappua vietetään alustavan ennusteen mukaan ainakin osassa maata epävakaisissa merkeissä. Forecan mukaan lämpötila on kuitenkin kohtuullinen.

Sää lämpenee ensi viikon alussa, arvioi Forecan meteorologi Kristian Roine. Hänen mukaansa pohjoinen ilmavirtaus kääntyy koilliseen ja maanantaina saatetaan tavoitella noin +15 asteen lukemia. Ennuste kertoo kuitenkin lounaisen virtauksen tuovan maahan myös sateita, joita saadaan eri puolilla maata.

Epävakainen sää näyttää jatkuvan vappuun saakka. Roine korostaa, että ennusteet ovat vielä hyvin alustavia. 

– Ensi loppuviikon ennustemalli muuttuu jatkuvasti. Esimerkiksi matalapaineiden keskusten ja sadealueiden ennusteissa on paljon epävarmuutta. Sen voi jo sanoa, että jossain päin maata tulee vappuna melkoisella varmuudella sateita. Mutta missä ja milloin sataa, on vielä mahdotonta sanoa, korostaa Roine.

Ei kylmää - ei hellettäkään

Vapun lämpötilat näyttävät asettuvan siedettäviin lukemiin. Tuulen suunta pysynee etelässä, joten se ei kylmennä säätä. Pilvisyys ja sateet puolestaan hillitsevät lämpötilan nousua.

– Tämmöisellä eteläisellä tuulella voi sateessakin ylittyä +10 astetta. Toisaalta mitään lämpöaaltoakaan ei ole tulossa. Eli +10 ja +15 asteen välillä ollaan vappulämpötiloissa, arvioi meteorologi Kristian Roine.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.