Mainos

Vappupäivänä koiranilmaa maan etelä- ja keskiosaan – vettä, räntää ja jopa lunta

Vappuaatto on laajalti poutainen, vappupäivä sen sijaan sateinen ja kolea. Paikoin sataa jopa lunta ja räntää.

Vappuaaton ilta on melko poutainen maan etelä- ja keskiosassa. Aurinko pilkahtelee paikoin. Lapissa tulee lumikuuroja, jotka heikkenevät yötä kohden.

Illan ja yön aikana pilvipeite paksunee lännestä alkaen sadealueen edellä. Torstain vastainen yö on pakkasyö maan etelä- ja lounaisosaa lukuun ottamatta.

– Sade alkaa aamuyöllä länsi- ja lounaisrannikolla ja on tässä vaiheessa todennäköisesti lunta ja räntää. Sateet leviävät päivän aikana maan eteläosaan. Sadealueen pohjoisreuna kulkee tämän hetken ennusteen mukaan Jyväskylän korkeudella. Varsinkin lounaassa voi vielä aamupäivälläkin vihmoa räntää, päivällä sataa vettä maan etelä- ja keskiosassa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Lämpötilat ovat etelän sateissa alle viidessä asteessa, poutaisina hetkinä viiden asteen tienoilla. Maan keski- ja itäosassa ollaan reilussa viidessä asteessa, Lapissa on muutama lämpöaste.

– Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla sataa vappupäivän aamuna räntää ja päivällä vettä. Helsingin ja Turun seudulta sateet väistyvät vasta illalla. Aurinkoisinta on Pohjanmaan rannikolla. Siellä sisämaan puolella voi kymmenen astetta olla lähellä, sanoo Liisa Rintaniemi.

Varsinaisen sadealueen lisäksi maan keski- ja itäosassa kehittyy kuuroissa räntää, Lapissa kuurottelee lunta. Päivän mittaan sää alkaa poutaantua Länsi-Suomessa.

Sää selkenee yöksi ja perjantain vastainen yö on näillä näkymin pakkasyö koko maassa.

Epävakainen sää jatkuu myös loppuviikolla. Viikonloppuna kuurosateita tulee koko maassa. Etelässä lämpötilat ovat kymmenen asteen tienoilla, pohjoisessa hieman nollan yläpuolella.

Vapun paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Oletko menossa vappupäivänä vappupiknikille tai päivää juhlistamaan säässä kuin säässä? Lähetä kuva MTV Uutisten Uutissilmään numeroon 16316 tai osoitteeseen kuvat@mtv.fi.

Katso vapun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.