Mainos

Vappu muuttaa aikatauluja myös lauantaina

Vapunvietto muuttaa kauppojen aukioloja. Lauantaina eli vappuaattona kaupat saavat olla auki 7-18.

Eväät vappulounaalle kannattaa hankkia jo lauantaina, sillä vapunpäivänä kaikki liikkeet pysyvät suljettuina.

Aukiolorajoitukset eivät kuitenkaan koske kioskeja, useimpia huoltoasemia eikä haja-asutusalueiden kauppoja.

Alkot ovat vappuaattona auki normaalisti. Kuohujuomia saa useimmista Alkoista kello 9-16 ja joistakin kello 18:aan asti. Vapunpäivänä sunnuntaina Alkot ovat kiinni.

Myös postit noudattavat samaa aukiolokaavaa.

Pitkien matkojen junat ja bussit normaaliaikatauluissa

Viikonloppuun osuva vappu ei muuta kaukojunien aikatauluja. Lauantaina junat kulkevat aattona lauantaiaikatauluissa ja vapunpäivänä sunnuntaiaikatauluissa.

Myös kaukobussit kulkevat normaalien viikonloppuaikataulujen mukaisesti. Lisää tietoja bussiaikatauluista saa osoitteesta www.matkahuolto.fi

Lähiliikenteessä poikkeuksia

Lähijunat kulkevat sekä lauantaina että sunnuntaina lauantaiaikatauluissa. Lisäksi vappuaaton ja vapunpäivän välisenä yönä useimmat lähijunat kulkevat läpi yön Helsingistä poispäin.

Helsingin seudun liikenteessä ajetaan vappuaattona lauantaiaikatauluin. Vapunpäivänä metro ja bussit ajavat lauantaiaikatauluin, mutta raitiovaunut ja Suomenlinnan lautta kulkevat sunnuntaiaikatauluissa.

Helsingin keskustassa liikennöinnissä on kuitenkin poikkeuksia sekä vapunaattona että -päivänä. Aattona ydinkeskustan kadut rauhoitetaan jalankulkijoille kello 17:stä alkaen.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on myös useita lisävuoroja. Esimerkiksi metro ajaa kaksi tuntia normaalia pidempään.

Lapsia ja nuoria kuuntelee vappuna Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin. Puhelin päivystää numerossa 116111 kello 14-17. Puhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.